Hej och hå

Nu har äntligen spolbilen anlänt. Hoppas vi kan få bukt på avloppet så vi kan få gå på toaletten


Inväntar rörpulare

Såhär ser våran tvättstuga ut just nu :(


Tulpaner

Idag har jag satt upp klockan i köket. Har gått nu i några dagar och glömt bort tiden helt. Men nu åkte den upp. Ganska nöjd. Skulle ha köpt en silver. Men är rädd att jag ej skulle se den så bra då vi har så ljusa tapeter. Men visst blev de bra?

Åkte förbi Ica efter vi hade hämtat William på förskolan. Fick syn på deras tulpaner så köpte ett par vita. När dom har blommat ut kommer de bli sååå fint på vårat köksbord. :) tänk att tulpaner är en sån billig blomma egentligen. Snart är det ju påsk och då blir de handla hem gula ;)

Just nu är entreprenören nere i grunden och fixar rören. Hoppas han fixar de så man kan ta ett varmt bad med tända ljus när barnen somnat ;) det är ju trots allt 4 år sedan jag badade badkar sist. :)


I väntans tider

Leo verkar ej vara magsjuk som tur är. Magen är som vanligt. Tror han fått i sej nå mjölk eller ngt. Kan inte komma på något annat. Men han fick vara hemma med mej idag ändå. Så får han gå imorgon.
 
Problemet med avloppet är hittat säger han som ska laga rören. Han säger att det måste vara någon som har gått i grunden och råkat kliva på rören så att dom har gett rören fel vinkel. Alltså så blir de fel fall på rören och då orkar inte vattnet trycka sej ut den rätta vägen utan stannar kvar i svackor. Om jag förstått det hela rätt. Men vart är han som ska laga detta då? Han sa att han skulle komma idag kl 10, men ingen har ringt eller dykt upp ännu.
När han är klart så kommer sambons kollegor och filmar så att allt ser bra ut. Så de inte är något mer fel. 
 
Igår hade jag rekord många som kollat in på min sida. Hela 150 personer =) yeay vad roligt att de finns så många nyfikna och intresserade. Ingen som vill lämna en kommentar så jag kan få läsa lite om er, om ni också bloggar osv.
 
Har fortf 8 kartonger som inte är upp-packade ännu, vi måste köpa oss ett sideboard/skänk som vi ska ha stående i vardagsrummet. Så man kan få ner de som är kvar. Den rätta har jag inte hittat än. Letar och letar men hittar den inte. Har ni nå tips. Vill ha en vit, helst en lång på 3 meter. Och de ska inte vara massor med krusseduller på utan helst stilren ;) I lite shabby chic stil. Är helt frälst i det.
 
Tänkte börja ta lite mer kort invändigt men jag vill få bort dessa kartonger först. ;)
 
Åh imorgon kommer förhoppningsvis min karl hem. Saknar han så.
 
 

Magsjuka?

Vad händer? Som grädden på moset efter allt med avloppet så börjar yngsta sonen kräkas efter läggningen. Allt händer när sambon är borta. Gaah!

Min mammas gubbe är påväg hit och ska hämta våran tvätt. Det stinker i hela huset. :( stackars min bebis. Visst måste de vara magsjuka om barnet kräks 5 ggr i loppet på 2 h? Det kan väl inte vara mjölkallergin han har?


Mitt sovrum

Det är inte många som har sett hur vårt sovrum ser ut. Det börjar ta form med gardiner och möbler. Men vi är inte färdiga ännu. Men här kommer 3 bilder på hur det ser ut än så länge.


Kaos i vardagen

Mitt hem känns kaos. Vårat avlopp är de nå fel på så vi kan ej använda toan och vattnet :( återkommer när jag orkar och får tid.


Besvikna

Jag ser att ni tittar in och vill se bilder. I know. Men det har vart så himla mycket nu så man har inte riktigt tid och skriva och lägga in bilder osv.

En lite uppdatering.
Imorse när barnen, jag och Lucas hade duschat (inte tillsammans utan var för sej) så fick vi översvämning typ. Vattnet som hade åkt ner i brunnen åkte upp igen och fyllde badrumsgolvet. Efter 20 min hade de runnit ner igen.
Vi har hört hur de bubblar och låter i badrummet, lilla toan och i tvättstugan och sen har de slutat. Men nu låter de oftare.
Så när vi hade lämnat barnen på fsk så åkte vi till sambons jobb och hämtade kamera osv så han filmade rören. (Han jobbar som rörinspektör för er som undrar) och inte blev vi klokare för han kunde inte se några fel. Mer än att han tyckte sej känna ett "stopp" 12 meter i avloppet i handfatet. Hoppas hans arbetskollegor kan komma imorgon och prova spola och se om de blir bättre.

Allt detta kommer göra mej orolig nu när Lucas är iväg på kurs från och med imorgon och några dagar framåt. :( kommer sakna honom. Första ggn vi är ifrån varandra så länge på många år. Sist var nog 5 år sen då jag var iväg på intensivkurs då jag skulle ta körkort.

Gud vad jag babblar på.
Har något roligt att berätta. Ringde en journalist (chefredaktör)idag på fm. Hon jobbade för en tidning som skriver om nya hus.. Så hon ska få intervjua oss så får vi se om vi hamnar på någon bild ;) kanske hon fotar lite hemma hos oss. Ska försöka hinna få iordning mera innan hon kommer. ;)

Hur har eran helg varit? :)


Dagen efter dagen D

Inatt sov barnen nå fruktansvärt dåligt :( jag har både vart på dåligt humör och haft migrän. Lucas har vart i gamla lgh med min mamma hela dagen. Dom har flyttstädat medan jag och barnen vart hemma i huset och installerat oss lite.

Fått in allas kläder i garderoberna. Det har inte bara vart att lägga in kläderna utan dom ska monteras oxå. Så det tar tid. Leo har fått upp sin expedit hyllor så nu har han fått i sina leksaker i lådorna och slipper klättra på väggarna.

På tal om att klättra på väggarna så har ju inte vi några tv kanaler på några månader. Det är sjukt jobbigt. Men idag erbjöd sej min mosters man att låna ut en boxer då han jobbar med sånt. :) då har vi ialf tv 1,2 och 4 tills vi får fiberlanet indraget. :) super snällt.

Vad ska jag mer berätta? Jo imorgon är sambon ledig och jag börjar kl 16. Så då säger vi hej då för han ska iväg på kurs tisdag till fredag kväll el lördag morgon. Vi får se. Kommer gå bra. Kommer dock kännas konstigt då vi ej är vana att sova här och jag hoppas innerligt att barnen kan sova bra oxå :)

Bilder kommer snart. Håll utkik ;)


Flytt

Är så himla trött efter flytten. Jag skriver så snart jag får tid :) självklart kommer det bilder oxå.


Helt slut

Jag är verkligen helt slut mentalt. Huvudet är verkligen inte med. Jag packar och packar. Nu äntligen är allt nere typ. De är väl i stortsett bara tv sladden och disken i diskmaskinen som ska i en kartong. Sen maten i kyl och frys hämtar vi när vi är färdiga. Målet är att vi ska vara klara med flytten till kl 14 imorgon. Vad tror ni?


Onepice/Jumpsuit

Min onepice gick sönder för några veckor sedan. Och nu letar jag ny. Jag vill verkligen ha en ny. För dom som inte haft en onepice vet inte vad dom missar. Det är så himla skönt när man är hemma och bara känner sej små frusen och trött, bara slänga på sej den och mysa som tusan! Nu när man ska flytta ut på landet också så kan jag till och med tänka mej att ha den på mej medans jag är ute med hundarna på kvällspromenaden ;)
 
För er som inte vet hur en onepice/jumpsuit ser ut så slänger jag ut några bilder på dom jag är storm förtjust i. 
 






 

Har ni hört denna?



Åh vad jag vill ha sommar och sol =)

Uppe före tuppen!

Ögonen går i kors. Ont käkarna, har legat på en och samma sida hela natten och bitit ihop. Varför? Ja det undrar jag med.

Dagen idag är en pricka-av-listan dag. Många måsten måste göras för imorgon bitti (lördag) kl 8 ska jag köra sambon och hämta flyttbilen. Barnen och hundarna ska lämnas till min pappas fru och min lillasyster. Tar med mej pappa därifrån och åker till lägenheten. Här ska vi alla mötas vid 9-9,30 :)

Hoppas att allt går smidigt med flytten trots kyla och snö.

Vad gör ni idag? Det är ju trots allt fredag :D


Jippicayeay!

Som ni alla läst vid det här laget så hade vi slutbesiktning på huset idag. Och om det gick bra? Det gick suveränt! Det var en del små saker som behövdes åtgärdas så som ett jack i en list osv.. Älvsbyhus hade redan skickat ut en kille att åtgärda dom saker vi påpekat och det våran KA såg. Så det gjordes på plats direkt. En del panel behövdes bytas ut utvändigt. Grabben hade allt i sin bil. Så nu har vi inget som är ogjort! Underbart. Grymt gjort älvsbyhus.

Huset gick igenom med MVG som våran KA uttryckte sej. Även personer från kommunen kom ut och tittade. Så dom gjorde en slutbedömning då dom sett alla papper och utav de dom hade gått igenom innan. Så vi fick en OK stämpel av kommunen att det var fritt fram att flytta in, alla nycklar och huset är nu vårat!

Jag kan inte beskriva känslan. Men vilken frihet, få komma ner på backen igen. Att i sommar kunna gå ut och äta frukost på VÅRAN tomt! Åh åh åh! Jag skulle kunna tjata om detta i flera timmar. Så vi skippar det ;)

Vad har vi gjort mer idag förutom besiktning av huset?
Jo vi har åkte med flyttkartonger med blommor i och lite ömtåliga saker till huset. Packat upp dom och blommorna har fått en varsin placering i fönstrena. Änsålänge. Kommer ändra under tidens gång. Vi var hos min pappas kompis och hämtade en pressäning som vi ska låna och ha i grunden i garaget tills att vi ska få gjuten platta. Dvs i vår ngn ggn.
Vi har haft Lucas mamma på besök i huset. Hon vart lika avis hon ;)
Min lillasyster har vart förbi och umgåtts med barnen medans jag och sambon har packat :P perfekt med syskon som ställer upp.

Nu ska jag snart leta upp frisörsaxen och klippa sambon som ser ut som ett troll i håret. Var inte ens länge sen jag klippte han sist (vid jul) men hans hår växer som ogräs. Varför gör inte mitt de för? ;)

Här kommer en bild på våran fina nya sovrums fönster


Jordgubbar

Åh jag satt och dagdrömde om sommaren. Jag längtar verkligen efter allt som har med sommaren att göra. Lukten av vattnet som nuddat marken, lukten av blommor och nyklippt gräs. Och JORDGUBBAR! Åh den känns såååå himla långt borta :( i år håller jag verkligen tummarna för en ordentlig sommar.

Vad längtar du efter? :)


15 timmar

Nu börjar pirret kännas i magen. Bara några timmar kvar till slutbesiktningen av vårat hus! Längtar!

Har packat jätte mycket idag. Mycket kläder har åkt ner i svarta sopsäckar. Packat en del kartonger också. Börjar kännas riktigt tomt i lägenheten.
Det som är så sjukt är att man packar i månader för att sakerna ska åka 6 kilometer och sen packas upp. Kommer aldrig vilja flytta igen. :P

Körde en kompis och hennes dotter till södertälje för lite shopping. Hann med 1 affär innan personalen på Williams avdl ringde och bad mej komma dit. Wille hade lyckats trycka upp massa tejp i näsan och ville inte snyta sej då de gjorde så ont. Så in i bilen med oss, när vi hade kommit fram till Nykvarn igen ringer dom och säger att dom efter mkt om och men fått ut tejpen. Han ville inte hem då han var pigg och glad igen. Så vi åkte och åt lunch.
Tog en fika och jag fick se deras nya STORA soffa. Super fin. Avis!

Nu är jag på jobbet och slutar kl 7.20 imorgon (egentligen slutar jag 8, men fick gå tidigare) för imorgon bitti kl 8 är besiktningen. Då ska vi möta upp våran KA, en från kommunen och en från älvsbyhus. Hoppas att allt är i sin ordning så vi kan få alla nycklar och flyttlasset kan gå på lördag morgon ;)


Working

Haft en bra dag idag men ack vad trött jag är! Fy!

Åkte och bytte mattan vi köpte i söndags på hedlandet. Den vi köpte var 1 1/2 meter. Den vart för liten så jag, min kompis och barnen åkte dit och tog en 2 1/2 meter istl :) den kommer passa mkt bättre då rummet är mer avlångt än fyrkantigt.

Det blev ingen vaccination för Leo idag. Han är lite förkyld och hostig. Får bli efter flytten istället.

Har suttit och tänkt hur jag ska göra i barnens rum. Båda barnen har fått helt vita tapeter. Men tanken är att William ska få blå stjärnor målat på en vägg. Har dock inte hittat dom trycken ännu. Och Leo ska få ränder i gröna nyanser på en vägg. Dessa ränder är enkelt att göra bara man har maskeringstejp. Jag och sambon har gjort de förut så de ska nog inte va något problem. Gäller bara att hitta rätta färgerna osv.

Nu blir de jobba till 22 och sen hem och sova.


Fiberlan

Någon som har installerat/dragit in fiberlan med Telia. Som vet på ett ungefär hur lång tid de kan ta innan dom kommer och installerar. Ska man utgå från alla papper så kommer dom komma och gå t.o.m 30 sept 2013. Låter ju helt sjukt om du frågar mej.

Någon som vet?


5 dgr till inflytt

Dagen med stort D närmar sej!

Lunchat med en vän idag. Sen åkte vi ut till huset och hon fick se sej om. En till som är lite avis på vårat hus. :) åkte förbi plantagen då dom hade slut rea. Dvs halva rea priset. Så jag hittade en fin griffeltavla som ska få pryda hallen. Får köpa kritorna till tavlan från Ikea. Det är billigt där :D sen en ljuslykta i samma stil.

Fick hämta en hostig Leo och en gnällig William. Egentligen skulle Leo få sin 18 mån vaccin imorgon men det verkar som att vi får skjuta upp den lite.
Ikväll blir de packa lite mera. Jag ska jobba imorgon kväll och onsdag kväll och natt. Då är det bäst att passa på nu när vi är två.

Vad tycks?


Bild bomb på huset

Idag har vi hunnit med en hel del behövande ting. 
 
Imorse när vi alla var färdiga åkte vi till Tvetatippen, tog sista ronden med skräp. Så skönt att allt är veck. :D 
sen bar de av mot hedlandet. Hittade så sjukt mycket fina saker som man ville ta med sej hem. Dock inte det vi skulle ha. Men vi handlade en lampa till fönstret i vårat sovrum. Hittade en matta till Williams rum och lite annat smått och gott. 
 
Hunnit med en tripp till huset. Får en chock varje ggn man kommer in. Så öppet och stort. Våran lgh idag är på 76 kvm, nu när man kommer in i hallen i huset så möts man av ca 60 kvm vardagsrum och kök. Så himla underbart!  Längre ner kommer bilderna på huset. Vad tycker ni? 
 
Nu ligger båda barnen och sover. Jag har passat på att packa två kartonger. ;) man börjar se ljuset i tunneln. Men ack vad tiden går sakta :( vill flytta nu! :D
 
 


Hallen



Vardagsrummet





Hallen mot sovrummen och badrummet



Leos rum



Badrummet



Williams rum



Vårat sovrum






Klädkammaren från vårat sovrum



Lilla toan



Köket


Kaklet kommer åka på när vi fått flytta in



Dörren in mot tvättstugan


Stor kyl och frys, Idag har vi liten kyl och lite frys.

 
Tvättstugan



Behöver jag säga att jag älskar vårat hus!


Här är lampan vi köpte på hedlandet. Själva lampfoten ser ut att vara svart på bilden, men den är blå. Har inte tagit någon bild på mattan som vi köpte till william. Men hittade en liknande på google ;)





Städa

Fick jobba över imorse. kom hem 9,40. Städat i huset från kl 10.30-17.00. Jag är så himla slut i huvudet och i kroppen. Usch.

Fick bli hämtmat idag. Tog en souvlaki (kyckling). Lucas kompisar kom förbi och fikade. Nu är min lillasyster här. Jag har tagit mej 1 glas rose. Det är jag värd! Blir inte många knop mer idag. Sova tidigt blir de ialf.

Tog inga bilder i huset. Glömde faktist för vi städade hela tiden. Hade vi sölat så hade vi inte ens vart klara nu. Det var mkt slipdamm efter målarna. Men nu är garderoberna på plats oxå. Känns så himla bra. :) nu inväntar vi besiktning.

Vad gör ni ikväll?


Kallt

Idag har det vart riktigt kallt. Hundarna har inte fått så långa promenader. Lillfisen vill inte gå ut alla. man får bära ut henne. Jag måste verkligen införskaffa termobyxor till nästa vinter. Burr!

Har vart på rusta idag. Hade sett att dom hade rea på lampor. Men usch vad fula dom var. Inget föll mej i smaken. Köpte lite annat måste ha så som tvättmedel, sköljmedel, stora svarta påsar, möbeltassar mm.

Väl hemma igen tog jag tag i målandet av skohyllan. Skulle egentligen köpa en ny, men ingen faller mej i smaken så jag målade om den vi har idag. Det var en vanlig ful träskohylla. Men nu har jag pimpat den lite ialf. Köper en ny när jag hittat den rätta.

Nu är jag på jobbet. Jobbar till 8 imorgonbitti. Vid 10.15 hämtar mamma mej och då blir de städa huset. Ska försöka komma ihåg att ta lite bilder. Det blir nog dom sista bilderna jag tar innan vi flyttat in. ;)

Här är skohyllan före och efter. Blev den fin (eller finare) ;)


1 vecka

Nu är det bara 1 vecka som återstår till slutbesiktningen. Och hoppas att allt ska vara i så bra skick att vi får flytta in den 26 Januari. Får fjärilar i magen bara jag tänker på de. 
 
Gick av imorse kl 8, åt lite frulle och sova någon timma. 
Vid 11 gick jag hem till en kompis som bjöd mej på lunch. =) Toppen vänner jag har <3 
Vid 13 kom en kille från Nybo hit och lagade våran köksfläkt. Skönt så nu är det fixat. Först trodde dom att vi skulle behöva köpa ny fläkt. Men dom hittade resevdelar så de behövdes inte. Känns ju sådär att behöva köpa en ny fläkt till hyresvärden när man flyttar 1 vecka senare.
 
Har umgåts med barnen hela eftermiddagen. Busat och lekt. William hade fått en försenad födelsedags present av min kompis. En "pang pangare" som han kallar dom (pistoler). Så vi lekte polis och tjuv. 
Åkte iväg nu på kvällen hem till en kompis som redan bor där vi ska flytta. Fikade och pratade framtid =) 
Hann med ett besök i huset. NU ÄR TAPETERNA UPPE! Så himla nöjd med tapet valen. Det blir så fint. Jag vill flytta nu nu nu. Vill inte vänta.

Imorgon jobbar jag kvällen och natten igen. Men på lördag tar jag med mej min mamma plus hennes karl ut till huset och städar. Tar bort all plast på golvet i badrummen och tvättstugan. Sen blir de damma, putsa fönster, dammsuga och sen sätta alla garderober där dom ska stå inför flytten och besiktningen. Ska bli intressant och se vad mamma tycker om huset. Hon har inte sett de invändigt ännu. Hehe. Så vi får se =)

Nu blir de bingen! Godnatt gott folk
 

Slutbesiktning

Idag kom mejlet vi väntat på så länge.


Vimplar

Någon som läser min blogg som brukar eller är duktig på att göra vimplar? Vill ha 2 st =) Till ett bra pris förståds.
 






Vill du bli min granne?

Sitter ofta på hemnet.se och spånar över hur andra har de hemma. Tittade idag/inatt igen. Fick synd på att en av dom som bor på Sätravägen ska flytta. Så om du vill bli min granne, bäst att passa på :) jätte fint var de.


Måste se

Nybyggarna, hur de gått efter Anders lämnat. Ska bli intressant. Hoppas alla har det bättre och ingen fallit tillbaka in i missbruken osv..


Tapeter

Kom precis hem efter att ha varit ute i huset och på affären.

Målarna hade kommit igår em. Då hade dom spacklat allt som skulle spacklas. Dom sov över i vårt hus och började tapetsera imorse. Dom beräknas vara klara imorgon em. :) sen är det bara invänta slutbesiktningsdag. Vad jag längtar!!!

Tog några bilder på tapeten som ska vara i vardagsrummet och hallen. Det är vit bakgrund, silver och grå mönster. Svårt att se färgerna på bild men här är några bilder ialf.


Nedräknande

8 dagar kvar till slutbesiktning, 10 dagar kvar till inflyttning :)

Barnen vaknade som vanligt före tuppen. Jag vaknade med huvudvärk :( som inte verkar vilja försvinna.

Inatt ska jag jobba lite extra. Så ska försöka sova lite under em. Barnen lämnas till 10, tänkte då åka till huset och se om målarna är där. Hoppas på det!

En annan sak jag gått och tänkt på är om vi ska anlita flyttstädning el inte. Kan inte bestämma mej om de är värt pengarna man lägger på de. :/ vad tycker ni?


Låtar

Som jag lyssnar mycket på just nu.
(har mycket blandad musiksmak)








9 dagar

Kvar till slutbesiktningen =)
 
Var förbi huset med en kompis imorse när jag hade slutat. El killarna hade vart där och stoppat på alla kontakter =) yeay, nu inväntar vi målarna. Tänkte ev åka ut imorgon igen och se om dom kommit. Nu längtar man så in i bengen på att få flytta in. 
 
Idag kom grejerna jag beställde från sjöbutiken. Jag är så himla nöjd. Shit vilket kap =) yeah!
Jag har ju redan visat er segelbåten. Jag kan säga att det är finare i verkligheten än på kort. Tog några snabba kort på de andra jag köpte.



Ljuslyktan kommer få fästad fast i våran gardinstäng. Hade jag vetat att den var så söt och fin skulle jag ha tagit 1 till. Skulle ha den stående bredvid segelbåten i fönstret =)



En livboj ska få sitta på väggen också. Tog den i vit med beige snörning runt om. Fanns i andra färger.
 
Klickade precis hem lite saker från Ellos som oxå kommer passa perfekt in i vårat sovrum. =)







Denna stege köpte jag 2 st av. Den ena ska vara i vårat sovrum. Hänga kläder på som man har använt (kanske bara några timmar osv) och överkastet när det ej är på sängen. Sen ska vi ha en i badrummet och hänga badlakan på. Slippa göra hål i dom nya väggarna ;) Men det blir att göra hål för små handdukarna ialf. Måste bara hitta dom rätta hängarna först. Och sen en snygg spegel att ha över handfatet. Det känns ganska panik, men jag vill inte förhasta mej och köpa sånt som man ser för stunden och göra hål i väggen och sen ångra sej. Sen vet jag inte om jag och sambon är inne på samma spår heller. Han verkar vilja ha skåp-spegel medans jag vill bara ha en spegel. men vi får se när den rätte kommer fram ;)
 
Annars idag har jag lunchat med min kompis, packat 4 kartonger. Tar de någonsin slut? Det har snöat hela dagen så var inte så jätte sugen på att trippa iväg till förskolan och hämta barnen vid 14. Vi åt mellis och tittade på William födelsedags film Pippi långstrump. Jag sitter nu utslagen i soffan, båda barnen sover. =) Man har ingen myskänsla, att man vill ligga och mysa i soffan. Usch kartonger överallt. Nu har jag ialf lyckats dra många lådor så dom är samlade i 2 hörn. Här är ett av dom ;)

Är det nå bra på tv ikväll montro? 



Morgondagen!

Kommer se ut som sådan :(


Badkar

Igår på Ikea köpte jag detta halkskydd till vårat badkar. Har ju bara haft dusch nu och ej behövt nå halkskydd. Men nu är det införskaffat. Kanske inte de snyggaste men de får gå till en början. ;)


Leklådan ommålad

Glömde visa er min målning på barnens leklåda som var i ek, begagnad. Och blev vit. Den blev som ny. Så himla fin och fräsch blev den :)

Vad tycker ni?


Drömmar

Vill du förverkliga dina drömmar om att bygga nytt hus som vi? Klicka då här så kommer du till Älvsbyhus sida om finansieringen. 

Många undrar om vi hade sparat ihop 400 000 - 500 000 kr i kontantinsatts. Och ja kan ju svara ärligt, nä det hade vi inte. Vi lånar faktist en liten del av det av Älvsbyhus. Och det går hur smidigt som helst. 

Inspirations bilder från ä-hus hemsida 












Nykvarns bostäder

Länstidningen kan man idag läsa att Nybo planerar att bygga upp radhus eller kedjehus. Undra vad dom kan komma att kosta när våran boyta på 76 kvm (4:a) kostar ca 8700 kr i bara hyra. Sen kostar de med kabeltv och parkering så vi är uppe i närmare 10 000 kr typ. Frågan är vilka som vill betala de. Inte vi, så nu drar vi ;) Men för dom som vill och bara kan bo i hyresrätt så tycker jag att det är en bra ide. Dessutom planerar dom att fixa en ny lekpark. Och det är ju verkligen på tiden. Som man väntat, nu flyttar vi ju ändå förvisso men man kommer ju ändå vistas i nykvarn en del och de är ju så himla mysigt att kunna vara i en lekpark på våran och sommaren. Ta med en matsäck och låta barnen busa och leka av sej utomhus. 
 
Såg sista avsnittet av Gossip girl nyss. Åh galet bra serie för ungdomar. =) såklart fastnade jag för den som för allt annat skräll som går ;) Men för er som inte sett de så varnar jag, det är beroende framkallande. Hehe,.
 
Sitter här hemma och myser med hundarna, barnen är på dagis. Jag ska snart göra lite lunch och sova några timmar. Ikväll och inatt är de jobb igen. Känns bra att jobba, kan ändå inte sova på nätterna. fattar inte vad de är med mej. Minsta lilla ljud eller att barnen låter osv, då vaknar jag och kan inte somna om. Jag har oftast inte problem att somna på kvällen. Men har jag hunnit sova 2-3 h så är jag typ "pigg" och jag kan inte somna om förrän typ 1-2 h senare. =( buhh.. mycket är nog denna flytt och stessen över att jag vill hinna med mer om dagarna. Men jag måste väl börja ta de lugnt som min sambo säger. Det är inte normalt att vara vaken i 48 h och köra på som om man vore en robot. Men idag tar jag de lugnt så kan jag köra på imorgon igen med packning och planeringar ;)
 


Chanel är en riktig soldyrkare, nu passar hon på att ligga i den medans den är på besök =) Händer ju för sällan denna årstid. 
 

Min äldsta tjej =) Fyller hela 6 år i år. Så himla fin
 

Trött

Är bara förnamnet :( vill inte gå upp alls. Bara sova hela förmiddagen.

Barnen är alltid uppe före tuppen i vår familj. Hur har ni de? ;)


30 kartonger

Dagen har vart totalt fullspäckad som vanligt. Det som är bra är att jag kan lägga mej i sängen med gott samvete ;)

Åkte iväg till huset idag och dammade av väggarna, dammsög golvet och moppade av golvet. Tog ungefär 1 1/2 h. Medans jag höll på inomhus tog sambon tag i allt bråte på tomten. La virket i olika högar. Kastade i bråte i conteinern. Kändes skönt när allt var klart.

Åkte och hämtade barnen hos min mamma. Åt lunch och sen kom sambons bror med familj och firade William. När dom åkte hem kom min lillasyster över på middag. Efter de åkte hon och jag till Ikea. :) det var inte så mkt folk så det gick smidigt och lätt. Hittade de jag skulle ha just nu. Blir mer när vi flyttat in.

Väl Hemma igen så packade vi 3 kartonger. Vi räknade lite snabbt ihop att vi har redan packat ca 30 kartonger och vi har ungefär 2/5 delar kvar. Hjälp vad grejer man har. Mycket syns ju inte eftersom de ligger i lådor. Men vi kämpar på. Mycket är ju sånt man packar dom 2 sista dagarna. Nu räknar vi ner :D

11 dagar kvar!


En del av allt bråte på framsidan. Vad vi ska göra med allt har vi inte bestämt ännu ;) någon som vill ha? Någon som eldar i kamin kanske? ;)


Kalasande och jobbande

Idag på förmiddagen var vi och firade min pappas fru. Träffade en del ingift släkt som man inte träffar så ofta. Så det var trevligt.

Efter de åkte vi hem och jag sov ett tag då jag skulle iväg och jobba.

Nu är jag på jobbet. Håller på att baka vaniljbullar åt min brukare. :) hoppas att det ska uppskattas.

Imorgon bitti blir de inte att sova. Vi har fixat barnvakt mellan 10-12. Ska åka ut till huset och städa. Blir att dammsuga av väggar och golv. Ska även skura av lite på golvet där det är jätte mycket sågspån osv. Målarna kommer nästa vecka och när dom har tapetserat så kommer elektrikern och fixar det sista på elen. Även killen som ska lägga plasten i grunden kommer imorgon och lägger på den så det är klart också. Äntligen börjar man se ljuset i tunneln. :) yeay.

Jag är super ivrig på att se tapeterna på plats osv :) det kommer bli så fint! Självklart kommer bilderna upp när det börjar bli klart med tapeterna.

Vad gör ni denna lördag kväll? :)


Bestämt mej

Åker till Jysk idag och köper det jag har tittat på ett bra tag. och dom bra priserna denna vecka gör de ju inte svårare att bestämma sej direkt ;) 
 
Detta ska få pryda våran hall
 





Nu har jag bara hatthyllan och ett till litet skoställ, sen en spegel som vi ska ha liggande över detta avlastningsbord på väggen. Kommer bli super fint, visst?



Bjuder på en låt som bruno Mars sjöng på victoria´s sekret showen. Super fin =)

Mysig låt




Fikat

Har vart hos en kompis idag. Fikade och snackade massa dynga som vanligt. Hon flyttar oxå till hus i samma veva som vi flyttar, helgen efter bara. Så vi ger varandra tips osv :)

Hämtade barnen vid 14 och har packat lite i badrummet. Fått ner det vi inte använder varje dag. Usch är verkligen så less på att packa. Kommer kännas bättre att packa upp sen :)

Har äntligen fått tag i entreprenören. Han kommer rulla ut plasten på söndag i grunden. Gjutningen av garageplattan kommer bli av i vår ngn gång. Jätte frustrerande men inget vi kan göra någonting åt nu.

Tog kort på Leo som fortf sov när jag skulle hämta honom.


Segelbåt

Har länge länge letat efter den perfekta segelbåten för vårat sovrum. Första gången jag såg den så var det "the moment". Jag kan få sådär men de händer inte så ofta men nu var det så. Så denna segelbåt kommer få pryda vårat sovrums fönster. Hittade den på sjobutiken på nätet (vet ej hur man länkar via blogg appen).

Beställde även en livboj och en fin fyr-ljuslyckta. :) nu letar jag bara efter ett vitt överkast och några fina dekorations kuddar att ha på sängen också.


Jysk?

Någon med erfarenhet av Jysk möbler? Håller dom bra eller är det bara skit.. Vad tycker ni?

Nu blir de springa till jobbet. =) ciao!

Vilket skämt!

 
♫ ♪ Usch vilken hemsk låt, dom har gjort den värre en orginalet ♫ 
 Vad tycker ni?

Jobb

Precis hemkommen efter att ha lämnat barnen på dagis för första ggn detta år. 3 veckor sen dom var där sist, william var lycklig över att träffa sina kompisar igen. Medans Leo skrek och var super ledsen över att jag skulle gå. Men jag vet att det går över så himla snabbt. 
 
En kompis kommer över på lunch vid 12 tiden. Ska bli roligt att få ses utan massa barn runt om kring, prata lite och bara ta de lugnt. Ska jobba 16-08 idag så jag behöver hinna sova oxå. 
 
Vad gör ni idag?
 
 

Huset 16 dgr kvar :)

Var ute idag på förmiddagen i huset. Den ena svensken (snickaren) från älvsbyhus var där och gjorde dom små sista rycken så som att sätta igång vattnet, provtrycka vattnet, sätta övergångslisterna till varje rum osv.. Sen imorgon skulle dom packa ihop alla sina saker och bege sej hemåt. Dom kommer tillbaka den 3 feb då grannens hus kommer. :) 
 
Har äntligen fått tag i våran KA och han och sambon ska göra en liten förbesiktning imorgon kväll (jag jobbar) så vi har fixat barnvakt under tiden. Hoppas allt ser bra ut. Det tror jag nog ;)
 
Sotaren har vi kontaktat så den kommer på tisdag nästa vecka. Han/hon ska besikta våran fläkt och ventilation. Så vi kan använda den så fort vi flyttat in. 
 
Det ända vi inte har kontroll över nu är entreprenör snubben som vi ej får tag i. Han har fortf inte gjutit plattan till vårat garage och han har inte rullat ut plasten i grunden. Plasten måste på innan besiktningsmannen från kommunen kommer den 24 jan. Annars blir de inte godkänt att få flytta in, vore skönt om han kunde fixa de denna vecka så man kan släppa de ialf. 
 
Ska snart börja laga mat. Sen gå hem till min mormor som fyllde 84 igår. Hon börjar bli så skruttig nu så man vill passa på att ses innan de är för sent! 
 
Vad tycker ni om övergången på det golvet vi har köpt och de bruna vi köper av ä-hus? Visst blev de snyggt?
 

Snö igen!

Vem önskade detta väder? Kan inte vintern vara över nu? Jag vill inte Janet snö. Usch trött på vintern!


Dödstrött

Hade jätte svårt att somna igår, stressen och pressen. Fast jag var så himla trött så gick de inte. Det resulterar i att jag ser ut som en knarkare idag. :(


Te

Har du inte provat chai latte någon gång så gör det. Så himmelskt gott!

Nu blir de chai latte och forest gump. Snart sängen!


Fikat

Segade hela förmiddagen efter jobbet. sen Har vi haft fika åter igen idag. Sambons syster m familj kom över. :) när dom hade åkt hem åkte vi upp till heron city. Åt middag (Kina mat) gick på mio och chilli. Älskar inredning. Hela huvudet är fullt med idéer som man vill färdigställa. :)

Efter vi hade vart på heron så åkte vi ut till huset. Grabbarna var inte kvar och vi hade ej nycklarna med oss. Typiskt. Ville se golvet. Barnen var ändå så trötta och behövde åka hem så vi åker ut imorgon igen och tittar.

Imorgon börjar Lucas jobba igen och barnen är lediga måndag och tisdag. William ska på 4 års kontroll på bvc vid 11 snåret. Hoppas de går bra :)

Nu ska vi lägga barn här hemma. Sen gosa ner oss i soffan. Blir tidigt i säng ikväll


Golvet

Golvet är nästan helt färdig lagt och golvet i hallen blev så himla fint! Super nöjd!

Imorgon åker vi tillbaka och tittar hur de blev. Ska försöka hinna städa undan tills tapetserarna kommer. :)

Det gråa golvet är i hallen och det bruna (rökt ek) i resterande rum förutom badrum och lilla toan


Sverige förlorade

Imorse när jag gick av var de bara att gå hem och fixa sej. Skulle gå och se på innebandy i björkesta hallen. Såg 2 matcher (det var kupp och många matcher) sen gick vi hem.

Sov 2 h och sen kom min pappa m familj på firande av William. Fikade och tittade på Sverige-USA i JVM. Vi förlorade med 1-3.

Nu har jag börjat med middagen. Blir Fish n crisp med potatis och remuladsås. Efter maten ska vi försöka hinna ut till huset. Jag ska jobba inatt igen då vi ej har personal. Så vi får se hur trött jag är imorgon. :/

Hur tillbringar ni er lördag ?


Efter bild

 
Fick lite tid över nu på kvällskvisten + att Leo behövde duscha efter att ha mitt med hela kroppen vid middagen. Passade på att ta fram saxen. Klippte drygt 2 cm. Så nu är han en helt ny kille. :) vad tycker ni?
 
 

Får rycka in

Skulle igentligen vara lång ledig men det behövs folk på jobbet så jag får rycka in och jobba inatt 22-08. 
 
Annars idag har vi vart och handlat på ica maxi medans mamma har vart iväg med william på toys r us och köpt en stor bilbana. Med blixten mcqueen som han älskar. =)
 
 
Så nu har sambon och william en del att göra nu på em ;)
 
Lucas ska iväg ikväll och hjälpa älvsbyhus killarna att bära garderoberna ut till garaget då dom ska börja lägga golv imorgon. Dom beräknar att dom ska vara klara på söndag kväll! förstår ni, då är de bara tapeter kvar och sen invänta så entreprenör gubben blir klar. sen är huset redo för slutbesiktning. =) Yeay! 
 
Imorgon bitti när jag slutat ska jag ta tag i Leos hår, det börjar bli sååå långt och de trasslar sej. Så nu blir de en klippning. Är så rädd att hans lockar ska försvinna. För dom gör ju halva hans utseende =)
 
 
Vad gör ni ikväll?

4 år

Idag fyller våran stora pojke 4 år. Kan inte förstå vart tiden tog vägen. 4 år..helt sjukt. När jag kom hem från jobbet i morse så fick William öppna paket. En platt tv 19" och ett Xbox spel (skate). Behöver jag berätta hur glad han blev? ;)

Annars idag har jag vart med min syster i södertälje. Dumpat av massor med kläder, då menar jag verkligen massor! 2 stora svarta sopsäckar och 3 papperskassar fick lämnas till en second hand butik i södertälje. Sen fikade jag och min lillasyster. :)

Nu på kvällskvisten har vi (familjen) vart förbi hos min moster som fått komma hem från sjukhuset efter att ha opererat bort sin ena stor-tå. :( usch, hon har så ont. Stackaren!

Imorgon ska William få åka till en leksaksaffär med min mamma och få välja vad han vill ha i present. :) då ska vi åka och handla allt fika inför alla kalas som blir i helgen. Har fått dela upp allt då vi packat ner mkt och har inte så mycket plats. Men de blir nog bra ändå ;)

Nu blir de på med morgonrocken och mysa ner mej i soffan. :)

William från imorse med sin nya tv


Hann bara hälften (gnäll inlägg)

Vi hade så mycket inplanerat idag men vi hann bara hälften. Hatar när det är så. Man vill så mycket men man är ju bara en människa med 2 ben och 2 armar. Man måste ju hinna ta de lugnt oxå, men de hann vi inte heller.

Har ialf rensat min garderob på kläder. Packat ner dom i säckar. Vissa ska säljas och mkt ska skänkas bort. Någon i strl M och L som vill köpa mammakläder? Hojta, har 2 st kassar.

Hann med besök till huset. Skulle prata med han som gör grunden. Ursäkta uttrycket men vilken pappskalle. Vi känner oss lite lurade. När vi köpte tomten pracka dom vi köpte tomten av, dom sa att dom har gjort alla grunder i området så vi litade på dom och skrev kontrakt på de samtidigt som vi skrev på för tomten. Vi viste inte att älvsbyhus gjorde grunderna oxå. men Vi hade skrivit på att entreprenören skulle tidigast börja 1 okt och senast 1 dec. När börjar han? Jo 28 nov. Kände redan då att de kunde bli tajt med tid. Men vi litade på han att 2 v skulle allt ta sa han. Fine tänkte vi. Och nu står vi här. Tomten runt om huset är i dalar, jord och sten högar överallt. T.om. Älvsbyhus killarna hade svårt att få upp ställningarna runt huset eftersom de låg frusna jordhögar överallt. När huset skulle komma var ena entré stolpen sned (den är de fortf) det måste han fixa. Sen nu frågade vi varför han ej börjat gjuta vårat garage. Får till svar, det får vi göra i vår när kärlen försvunnit el om ni bygger innetak på garaget och stoppar in fläktar så kärlen släpper fortare. Öh tänkte jag och sambon. Snubben har fått sen 1 okt på sej att gjuta plattan. Så nu ska det ligga på oss att de blir gjort? Annars får vi vänta till april typ? Nä usch inte okej. Inte vill vi flytta in och behöva förvara alla våra saker i huset, allt i från motorcykel, cyklar, kartonger osv. Det vill man ju inte låta stå ute heller.

Den där Ka:n vi har valt verkar inte heller komma ut och titta på ngt. Han har inte vart där ute sen innan huset blev på plats. Va fasiken är det som händer? Jag är redan stressad som det är. Gaah!

Älvsbyhus jobbarna kan man ju verkligen lita på ialf. Tur är väl de. InneTaket är lagt och nu väntas de golv, lister och tapetsering. :) förväntans fulla är vi. Nu gäller de att allt flyter på. Vi får börja jaga dom som ska fixa resterande.

Tog lite bilder på högarna runt huset och sen kort på taket


Jobb natt

Har hunnit en hel del idag. Ialf jämför med många andra bakis människor ;) En bio, städning hemma, ätit pizza, tvättat och hängt tvätt. Nu inväntar vi fikabesök av min mor. Sen kl 22 ska man jobba.

Imorgon ska vi ta oss ut till huset och se om dom vart där och gjort något under nyårshelgen. Sen ska jag jobba igen 16-08.


1 januari

Dvs attdet är endast 23 dagar kvar tills husets slutbesiktning och vi får våra nycklar :)

Jag och William har precis kommit till bion. Vi ska se hitta Nemo 3 i 3D. Ska bli intressant att se Williams reaktion :)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu