Upp vuxen med

Dessa låtar, och jag tycker att dom är så fina och bra.
 












Middag

Inväntar att sambon ska komma hem. Jag var sugen på att äta sallad idag men de gick inte övriga med på så de fick bli home Made pizza. Fick trots allt mina skaldjur på pizzan istl för i salladen.


Barn

Så många av ens nära och kära som väntar barn. Jag blir så lycklig i själen.

På tal om barn. Min William är sjuk och har vart dålig sen i måndags. Han klagar på huvudvärk och han har hög feber. Jag är utbildad inom sjukvård, när de gäller ens inga barn så blir huvudet tomt. Man glömmer bort allt man lärt sej. Ändå har man jobbat och jobbar inom vården.
Men imorgon om han fortfarande är dålig med hög feber så får de bli vårdcentralen. Hellre besöka de en gång för mycket än ingen gång alls.

Glömde berätta att dom kom med 2 stora lass med jord/sand igår. Dvs 11 ton per lass.


Entré

Entrén har fått ett litet lyft med lite blommor. Fina?

Igår påbörjade sambon och min pappa marken där vårt förråd ska stå.

Vår alkohol som vi beställt kom igår. Dock så fick vi inte allt vi betalt för men de ska vi lösa.


Se så fint

Det lyste i mina fina krukor utanför huset när jag skulle åka till jobbet.


Press

Man känner en aning press när man har 100 bollar i luften.
Sand för drygt 1000 kvm ska komma till torsdag.
Vi inväntar en slutbesiktning på tomten som inte är klar ännu.
Sen ska vi bygga förrådet som inte verkar vara det enklaste. Manualen är på finska. Hm..

Haft barnen hemma. Åkte runt till olika byggaffärer. Skulle fixa prisofferter för altanvirket. Helt slut i bollen.
Ska även iväg och jobba natt 22-08. Sen besiktiga vår en bil 9,40. Tror ni att jag orkar vara vaken?


Morsdag

Grattis till min mamma, mig själv och alla andra mammor som firar mors dag. En dag som behöver lite extra uppvaktning. Man behöver ibland en dag som är lite extra som mamma. Man visar uppskattning och tacksamhet över hur man blivit, mamman är ju trots allt en stor del till att man blivit den man blivit. Och det är en ständig prövning vill jag lova.

Grattis till alla er mammor på mammans dag


Ligger i lä

Ligger i lä på bloggen då det har tagit mycket energi med firande av sambon, målande och plantering.

Lite bilder på det som har gjorts


Skade anmälan

I tisdags kväll satt jag i 3 timmar och skrev lite info och lite annat in till länsförsäkringar.
Jag vill ta upp den gången då vi hade problem med avloppet i grunden. Jag skulle förklara hur händelseförloppet var och hur jag och familjen mådde under denna period. Sen skulle jag självklart skriva i om saker blev förstörda osv. Min semester som jag hade tagit just den veckan för att packa upp och komma iordning, kändes ganska bortkastad tex.
När jag väl skulle skriva kunde jag verkligen tacka mej själv över att jag fört blogg under tiden som allt skedde. Mycket hade jag i huvudet, svårt att förtränga när man mådde så dåligt precis efter en flytt. Men datum och specifika saker kunde jag gå tillbaka och läsa om hur och när saker och ting hände.
 
Idag funkar avloppet utmärkt, men jag tycker självklart att det är viktigt att länsförsäkringar har fått in en anmälan utifall det skulle uppkomma fuktskador i framtiden som skulle kunna vara pga det som hänt.
Sen tycker jag att när man dagen efter en inflytt till sitt nya hus, som man har betalat stora summor för. Då får veta att man ej får använda sin toalett, sitt handfat, ej kunna laga mat osv osv.. Det borde man kunna få någor för. Sen vad man ska kalla det för det vet jag inte.
Men det var en hemsk vecka, men nu blickar vi frammåt.
 
 
 
Är det någon som också byggt hus genom Ä-hus där eran frånluftvärmepump lyst rött redan efter 2 veckor?
Våran har lyst till och från, då och då.. Vi har gjort allt man ska göra, så som lufta värmepumpen, lufta elementen osv.. Vi har pratat med Nibe som bad oss ringa Ä.-hus då det troligtvis är en fel installation. Jag har ringt Ä-hus 2 ggr och deras servicetekniker i sthlm skulle ringa upp oss då dom verkar så upptagna. Tror ni dom har gjort de? nä, och det är inne på v 2 nu. Vi får ringa igen och fråga. Men jag önskar man kunde slippa tjata.
Dom skulle även komma och byta ut en planka på vår ena kortsida på huset då den spruckit. Så vi kan måla ordentligt. sen skulle dom komma och justera våran kran i stora badrummet då den bara har typ två lägen. Inget tryck på vatten eller max tryck. Om man inte är jätte försiktig och tar god tid på sej. Då kan man få in normalt vattenläge.
 
 
Gick av jobbet i morse och nu är jag lång ledig, barnen också. Ledig ända till måndag kväll. Planerna ser ut som sådan, kalas, kalas och kalas. hehe... Det blir fira Lucas och ev åka och titta på trall till altanen.
Hoppas på att helgen känns lång för en gång skull. men den har en tendens till att kännas alldeles för kort.
 

Carmelie



Min kusin och hennes kompis har startat en egen webb-shop. Det säljs kläder och smycken, allt vad en kvinna behöver. Den är fortfarande nystartad så utbudet är inte så jätte stort ännu, men så småning om kommer den växa.
Frakten är gratis =)
Titta gärna in på sidan Carmelie
 
 

Grattis Lucas

Idag fyller sambon 28 år. Jag hade ringt hans mor i smyg och bjudit över henne på middag o tårta. Middagen blev tacos. Mycket överraskad blev han iallafall


Söndag

Arbetsdagen är över, intagit middag bestående av pannbiff, potatis och brunsås. Nu blir de ut och måla 1 h innan barnen ska sussa. Tänkte även försöka hinna med att handla lite gott innan Sverige matchen börjar.


Förråd

Här ligger plockepinn och väntar på att sättas ihop. Lagt på lite presenning så det skyddas från regn o vind.

Det har vart och är så kvavt ute. Jag kommer ha så svårt att sova inatt. Har hört att de ska åska och regna. Sen vet man aldrig om det blir så eller ej.


Lördag och plantagen väntar

Jag jobbar denna helg. Vilket betyder att det mesta ligger i lä hemma. Men igår efter jag och sambon slutat så åt vi middag snabbt. Sen åkte sambon och min mammas karl iväg och köpte vårar förråd. Det är i löstimmer så vi har att göra nästa helg då jag är ledig + att sambon fyller år och ska firas.
Mycket bollar i luften.

Efter jobbet idag ska jag hämta upp barnen och Lucas. Vi ska vidare till Jula och titta på en gungställning och sen titta in på plantagen. Ska titta priser på fruktträd och ta reda på lite mer fakta om gräsmatta osv.

Hoppas vädret är bra imorgon. Det behöver inte vara strålande sol men gärna inte regn. Är de hyfsat bra så ska min mammas sambo komma över och hjälpa oss att måla på huset så vi kommer någon vart. Medan jag får jobba så får dom slita hemma. Hehe

Vad tycker ni att man bör ha för fruktträd på en tomt? Tipsa mej gärna.
Jag vet att när jag var liten så önskade jag att vi hade plommon och körsbär. Tyckte alla hade de förutom vi. Så jag funderar på de, men jag vet att det är jobbigt att ta reda på efter att kråkorna vart där och att kärnorna hamnar i gräsklipparn osv..

Så tipsa gärna.


Hundar

Hundarna fick följa med till jobbet idag.
Dom verkar inte klaga, bara sova.


Bloggen strular

Allt jag hade skrivit igår och alla bilder jag hade bloggat bara försvann igår. Så himla typiskt. Men jag gör ett nytt försök idag med uppdatering om hur de går på tomten.

Det går framåt med tomten. Definitivt mycket planare och vi slipper nu ta Bamse kliv upp från trappen till entrén. Känns underbart.

Målningen står helt stilla då vi ej kan måla för det dammar så mycket när dom arbetar. Och sen jobbar jag så mycket. Svårt att hinna med. Säkert fler som känner igen sej? Vädret för helgen ser väldigt osäkert ut. Så vi får se om man hinner måla något då jag också jobbar 8-16, fredag, lördag och söndag.
Det är inte alltid en dans på rosor även om jag önskar se.

Jag har gått och tänkt mycket på hur och vad vi ska ha runt tomten. Staket? Buskar? Öppet?
Jag är så himla fäst vid syrenbuskar. Dels för att dom är fina, dom blir täta med dom fina löven. Sen luktar dom gudomligt när dom blommar. Det som är synd är att dom blommar så kort stund. Vita och lila skulle passa så bra in på vår tomt. Någon som kan ge nå mer positivt vs negativt med just syrenbuskar?

Här kommer lite bilder på hur de ser ut på vår baksida än så länge.



Sakta

Går det.. Men det är väl påväg åt rätt håll. Vår stora plankhög som vi hade på framsidan är typ borta. Det är några små plankor kvar. Men dom kan man bara kasta i containern.

Idag har jag, barnen och hundarna hälsat på min barndomsvän och hennes son (som är 3 dgr äldre än Leo) i södertälje. Vi har lunchat, barnen har busat hela dagen lång.

Har precis kommit ur badet efter att ha dansat linedance för första gången i mitt liv. Höll igång i 1 1/2 h. Det var så himla roligt. Nu är det säsongspaus så det börjar inte förrän i september igen, tyvärr. Men då ska jag börja. Roligt roligt!

Snart är högen borta


Återkommer

Med bilder på hur de går på tomten. Idag blev de inte så mkt skillnad på tomten. Då dom började arbeta väldigt sent. Mest sorterat ut stora stenar osv..

När Mina killar kom hem från jobb och dagis så grillade vi. Barnen fick korv och jag och sambon åt fläskfilé. Efterrätten var lika god. Älskar denna tid på året. Nästan all frukt är sååå god.


The day

Imorgon är dagen vi väntat på vääääldigt länge. Då påbörjar dom markarbetet, att göra vår tomt plan.
Längtar efter ett färdigt resultat


Kalasande och sol

Idag så har äldsta grabben vart på kalas. Sambon har målat på min mammas hus. Jag och Leo tog bilen hem till en kompis. Där var det fullt med bus på barnen. Underbart när solen skiner och man ser hur barnen verkligen njuter av att vara ute. Jag med såklart.


Hundpromenix


Mer död än levande

Jag vill inte påstå att jag har mått nå vidare idag. Det blev aningen för många drinkar igår. Men Gud så roligt jag hade.

Dagen har spenderats mestadels ute. Sambon har målat på huset, barnen och jag har mest bara vart. Njutit av vädret helt enkelt. Vi åkte iväg och unnade oss pizza till lunch, sen kastade vi massor med kartonger osv på sorterings stället.
Skönt att kunna se lite golv i tvättstugan igen. Iofs så tar fortfarande färgen mycket plats.

Nu på kvällen känner jag verkligen vad solen har tagit på mej. (Jag får sol eksem) mina öron är svullna och mitt bröst och ansikte har fått kliande prickar. Får se hur natten kommer vara.

Här kommer lite bilder från dagen


Bilden säger mer än ord


Linedance

Suget sitter i ifall jag ska börja dansa linedance. Var idag och tittade när dom dansade. Jag blev sååå sugen. Dom frågade om jag ville prova istället för att sitta och se på. Hade jag inte haft huvudvärk så hade jag gjort de. Benen gungade i takten till musiken i 2 h. Hehe.

Igår fick vi åter ett datum för påbörjande av att plana ut tomten. 13/5 börjar dom. Vi får se om löftet håller el om de blir ändrat igen. Less börjar man bli. Man vill så gärna få plan mark så barnen kan hoppa på sin nya matta. Så vi kan måla resten av huset utan att någon ska behöva hålla i stegen medan den andre målar. Som sagt, den som lever får se.

Nu ska jag ta mej en dusch och sen hoppa i bingen. Känns som de var evigheter sedan jag sov.


Passa på

Bor du i sthlms området bör du passa på och njuta av morgon dagen. För på onsdag kommer regnet och det ostadiga vädret igen.


Helgen har försvunnit

Som sagt, helgen har sprungit iväg som vanligt. Fast detta har vart min jobb helg så har vi hunnit en hel del hemma.

Målningen av fasaden är på god väg. Ett lager, fast längst ner på fasaden är på. Sambon ska nu få slita som jag har gjort. Han tar stegen och målar resten. (Jag är jätte höjdrädd och klarar ej av att stå på stege)
Vi har behövt dela på oss när man ska måla. Någon tar barnen, den andre får måla. När lager nr 2 med färg ska på så ska vi få hjälp. Och då ska vi även köra på fönsterkarmar osv med den vita. Det är lite jobbigt o knepigt med att få den bra. Vår första tanke var att försöka sätta en tejp längst med listen och sen måla.
Men de funkade inte alls. Så vi tog en stor bit kartong som man får trycka mot och sen måla.
Det funkade och var smidigt om man hade rätt pensel.

Har vart iväg och köpt en studsmatta till barnen. Fick bli en lagom stor, 2,4 m i dm. det räcker nog tror jag. Har inte satt upp den. Men i veckan som kommer ska den upp. Nu orkar vi inte vänta på han som ska fixa tomten längre. Barnen måste ju också kunna komma ut och leka med ngt (utan att plocka spik o gå bland grushögarna)


Det var trångt i lilla opeln när vi skulle köpa studsmattan


Styleroom


Har du vart inne och besökt styleroom någon gång? En sida jag verkligen vill tipsa om. Du skriver bara in sök ord i sök rutan i höger hörn. Tex vardagsrum, sovrum, specifikt tema osv.. Du hittar massor med sidor där andra har delat med sej av sitt hem i bilder och text. Jag har hittat mycket som jag tycker i fint i andras hem. 
Besök den du med om du är inne i tankar om att förändring hemma hos dej, på altanen eller vad som helst. Jag lovar att du hittar något som faller dej i smaken.
Du kommer till sidan om du klickar HÄR.
 

Älvsbyhus kan man söka i sök rutan, då kommer de upp hur många andra har inrett sitt ä-hus tex.

Väggdekor

Satt upp min väggdekor igår. Jätte fin


Skit bil

Trött på bilar som inte bara går o går o går. Dessa meckbilar gör mej grå hårig i förtid. Idag när jag och min kusin hade vart på byggmax så ville inte ac:n fungera. Under färdens gång så slocknade instrumentpanelen. Nu funkar det inte att låsa bilen. Känns otryggt. Ny bil, ja tack!


Arm ont

Jag är helt slut. Ryggen är bränd och armen gör ont. Om ni undrar hur de kan ha blivit så, enkelt. Måla husfasad från 9 till 14:45 så får du det resultatet. Men fint blir de. Men oj vad jobbigt och stundvis tråkigt. Haha

Nu är jag på jobbet. Går av kl 8 imorgonbitti. Har fixat barnvakt mellan 18-20 för då ska jag och sambon på vårt första samfällighetsmöte. Spännande! Har en del frågor jag ska ta upp och hoppas få svar på dom.
Ska dels fråga när dom kommer asfaltera vägarna.

Är det bara jag som tycker att de känns som en söndag idag?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu