Gott nytt år

 
 
Snart går jag av mitt sista pass för i år. Påt igen 2013, dvs imorgon kväll ;)
 
Kan bara bli bättre nästa år, huset blir färdigt. Äldsta Sonen blir 4 år och yngsta blir 2. Jag ska bli hälsosammare och njuta mer av livet med vad det innebär. Fokuset kommer ligga på hus, barnen och släkt och vänner. 
 
Har du något nyårslöfte? 
 
Våran nya brevlåda och en bild på kaklet (bara några plattor ska vi ha med detta mönster)
 
 

Garage bilder

Garaget är snart klart. Nu inväntar vi bara gubben som ska gjuta men vart är han och när han tänkte ringa det vet man ju aldrig :/


Projekt

Jag som trodde Jula skulle vara öppet längre än till 27. Typiskt! Nå väl, får åka dit imorgon ist så vi kan köpa en brevlåda.

Här hemma har vi precis lagt barnen som var super trötta. Konstigt med tanke på godis intaget. Vi har startat upp en del projekt. Sambon rensar sin garderob och jag frostar av frysen. Ska försöka hinna rensa min garderob imorgon bitti. Vi ska ta en sväng till återvinningen med bl.a. Kläderna och massa kartonger från julen. Usch vad tråkigt men de blir ett måste. Känner mej fortf helt förstörd av förkylningen. :(

Var förbi huset nu på kvällen och fick se att alla takpannor på garaget är på plats. Även garagedörren :) yeay här nedan är en mörk bild på garaget.

När avfrostandet är klar så blir de en chai the framför tv:n. :)


Förkyld

Vaknade imorse 5,20 av en skrikande 4 åring vid fotändan. Han har kommit in i trottsen med att "kan inte". Han ville sova i våran säng men kan inte lägga sej själv. Jag vaknar med ett dunkande huvud, täppt näsa och lite halsont. Hade ställt klockan på 6,30 för att få sova lite längre. Tyckte jag behövde de efter typ 48 h vaket. Men icke de.
Så idag är jag mörk runt ögonen och känner mej allt annat än glad och pigg. Buuuh!

Är ialf på jobbet, tur jag tog ledigt imorgon från jobbet. Som de ser ut nu så blir ändå planerna inställda men jag tror min kropp säger ifrån. Stress, stress, stress.

Om jag mår någe bättre i em efter jag slutat ska jag försöka åka iväg och köpa en postlåda. Det måste vi ju ha till den 24 jan då vi troligen flyttar.

Nu ska jag jobba vidare. Trevlig lördag till er. Jag ska försöka bli frisk :)

Ingen skönhet idag


Jätte trött

Jobbade inatt och gick av 8 imorse. Ända sedan man kom hem har det vart fullt upp. Inte sova här inte, kanske lika bra att man inte satt sej ner för då hade man nog somnat.

Vi har vart i södertälje och köpt en present då vi skulle på kalas idag på dagen. Åkte förbi min pappa som river sitt kök. ska in med ett nytt. härligt när man får titta på för en ggn skull. snart är de våran tur att fixa i vårat hus. jiho!!
Sen bar det av på kalaset och där var det fullt kalasande med barn och föräldrar. Trevligt :)

Precis ätit middag, chickenbits, ris och sötsursås. Nu blir de att åka till systemet så man kan skåla lite på nyår ;) ska även hämta en tv som vi köpt till William i födelsedags present. Kan inte förstå att min äldsta son blir hela 4 år nästa vecka. Vart tog åren vägen?

Kommer somna tidigt ikväll, var så säker. Upp och jobba igen imorgon bitti. Skönt att sambon är ledig nästa vecka. :) Hur har ni spenderat eran fredag?


Hals ont

Var förbi en kompis på fm. Barnen fick leka av sej och det bjöds på lunch. :) sen åkte jag och barnen och handlade på Ica maxi. Fy vad jobbigt det är att handla med 2 killar med massa HA behov. Usch.. Slet i allt hela tiden. Tur att jag är envis för annars hade nog notan hamnat på runt 5000 kr el ngt.

Nu är jag på jobbet. Har börjat få ont i halsen :( fasen vad sjukdomarna börjar bita på mej. Har aldrig vart så sjuk som detta år. Men de är väl som alla säger. 2013 kan bara göra det bättre? :D i hope so!


Kakel och golv

Kakel och golv är nu införskaffat. Så fort jag hade slutat åkte vi upp till hornbach (dunder priser nu i mellandagarna) Efter att jag och lucas hade besämmt oss på turkos och vi hade bestämmt oss för att beställa så bokade vi av de och tog något hela annat. haha.. Så nu blir de grått och jag är suppppper nöjd verkligen. Hoppas det blir lika fint som jag ser det framför mej. Tog ej kort på kaklet.
Köpte även det golv vi ska ha i hallen i huset. Såhär ser det ut
 
 
Det är en laminatskiva som liknar sten och har riktiga kanter där "fogen" ska vara. Så de ska inte se så oäkta ut. Super nöjd. Grabbarna skulle börja med golvet inom 3 dagar så då kommer dom lägga på detta golv i hallen och sen vårat rökta ek golv i resterande av huset. 
 
Idag läste jag ut min bok jag velat läsa. Boken "pojken som kallades DET", det var den vidrigaste boken jag har läst. Jag satt och tjurade och var arg hela tiden. Satt och skakade för jag ville bara hoppa in i boken och hjälpa pojken. 

 
Såhär besktiver Wikipedia handlingen:

Författaren berättar om den barnmisshandel som han utsattes för från fyra till tolv års ålder, varefter han omhändertogs av myndigheterna. Hans mor var psykiskt sjuk och alkoholiserad och plågade sin son på ett oerhört grymt vis. Pelzers upplevelser betraktas som ett av de tre värsta fallen av barnmisshandel i Kaliforniens historia. Dave är nu vuxen och har lyckats skapa sig ett värdigt och meningsfullt liv. Det här är hans egen berättelse om ett barns hopp och styrka att överleva. Han vill förmedla att ingenting är omöjligt och att saker kan gå vägen mot alla odds.
 
Jag håller verkligen med om att mamman var ett riktigt psykfall. Usch säger jag bara.. Händer detta i våra hem idag? usch jag blir mörkrädd.. För er som inte läst den, LÄS DEN! Både nyttig och jobbig på samma gång. Jag har andra boken också, "Pojken som inte fanns". Tänkte påbörja den när tillfälle ges. Det ska finnas en 3dje bok också men den har jag inte köpt ännu. Den heter "Pojken som överlevde".
 
Har hunnit tagit en välförtjänad dusch och nu väntar sängen på mej. Haft huvudvärk i 2 dagar nu till och från. Hoppas den är borta imorgon bitti. Imorgon blir de jobba extra 16-08 då personen som skulle jobba gått och blivit magsjuk. Usch dessa tider, var och varranan är sjuk. hoppas mina barn blir snorfria snart. Nu är dom ju inne på månad typ 2 med snoriga näsor. =(  Tur ögoninflammationen är veck ialf. 
 
Natti natti
 
 

För er som inte sett denna

Så se den. Såg den igår kväll. super bra =)


Juldagen

Som vanligt blev julafton en toppen dag/kväll. Firandet gick suveränt. Barnen fick mycket julklappar, åt knappt någon mat men en massa godis fick dom i sej allt ;) Precis som de ska vara..
 


Detta är julaftons bilderna som togs.. 

Idag blev vi bjudna hem till min mamma på jullunch. Super gott som vanligt. Och kilona växer så det knakar. Satt och räknade ut hur många julmiddagar/lunch jag har varit på i år, kom fram till 5 st. Gisses, att man inte tröttnat :P

Här har ni bilder från idag hemma hos min mamma:


Många blev suddiga men de är inte så lätt när alla är i rörelse hela tiden. 

Var förbi huset nu på eftermiddagen, grabbarna har fått upp taket på garaget. Super duktiga killar. Tog dock inga kort för de var så mörkt ute. Tänkte åka förbi här i mellandagarna på dagen så jag kan fotta lite =)
 
Imorgon vankas de jobb igen 8-16, sen blir de ett besök till hornbach och köpa golv. Ska ha annat golv i hallen av den enkla anledningen att vi vill ha slitstakare golv där pga vatten osv. Bilder kommer självklart senare =)
 
Nu ropar sängen!
Natti

Julafton :)

Sitter på jobbet. jobbar mycket denna jul och nyår. Men när jag slutat kl 16 går jag hem och fixar iordning mej. Ska hem till min farbror och fira jul. Där är även min pappa med familj, och mina kusiner. Sambon och barnen åker dit redan innan Kalle går på tv. Så alla är samlade. Jag får komma lite senare ;) 
 
igår var vi på ett lekland med barnen. Dom fick stoja av sej lite. :) det var uppskattat. William ville inte åka hem. Här kommer några bilder från igår 
 
 

 
 
imorse innan jag började så fick ju barnen sin obligatoriska morgon julklapp. 2 st var:) uppskattat. Dom har ngt att göra innan dom ska äta jullunch med deras farmor medans jag är på jobbet. Nästa år kommer jag nog få vara ledig på julafton. Det kommer jag gilla då vi får mysa och fira jul i Vårt egna hus :) 
 
 
 
 
 

Irriterande

Hade skrivit jätte mycket igår. La till bilder osv. När jag hade skrivit klart så blev appen helt dum och laggade. Då försvann allt :( så jag orkade inte skriva om.

Sent inlägg

Jag ser att ni tittar in även fast jag inte skrivit något. =)
 
Haft fullt upp sen jag gick av imorse. Vart förbi huset och storhandlat julmat till julafton. Har gjort mina naglar jul fina också. Sen har vi haft en barndomsvän och hennes kille på besök nu på kvällskvisten. Druckit lite gott och umgåtts. Jätte mysigt =) 
 
Takpannorna är i stortsätt helt uppe nu och dom håller på med inneväggarna på vinden. Yeay, så imorgon ska vi bjuda grabbarna på taklagstårta. =)
Tror ni dom blir glada?




 
Nu skriker sängen efter mej. godnatt!

Frisör

Imorse kom min kompis över med sina barn som ville bli julfina. Så jag klippte dom och sen lämnade jag barnen på dagis. Fick åka pulka dit. Ni ser hur nöjda dom var. :)

Jag tog ut hundarna och mötte upp min lillasyster som kom över för att umgås. Hon fick julfina naglar. Vid 11 kom en kund och jag fixade hennes naglar fina. Hon skulle till fjällen över julen och ville känna sej extra fin.

Nu är jag på jobbet, bara snabb uppdaterar lite ;)

Någon som har något bra tips på 4 års present till William? :D först var min tanke, Mario kart spel. Men så finns de inte till Xbox. Typiskt. Så nu måste jag hitta nå annat.


Noll julkänsla

Verkar inte få någon julkänsla i år även om de e en meter snö ute. 



Tur jag har dom bästa runt om kring mej så jag slipper vara ensam. Sen spelar inte julen så stor roll igentligen. 

Måla

Dagen har som vanligt gått i full fart. Var förbi en kompis i södertälje. Fick träffa på hennes nya kille och hans barn. Det bjöds på lunch och trevligt sällskap.

Har även hunnit med en sväng till huset. Där takpannorna var påväg att läggas på. Dom hade även hunnit få upp garageväggarna. Här går det undan. Si himla häftigt att se hur fort dom arbetar. Bjuder man på fika så hinner dom knappt fika. Dom bara jobbar på :)

Sambons syster med familj kom förbi på fika då våran knytis kväll fick ställas in. Lucas bror blev sjuka så de fick bli en fika. Jag och Wille hade bakat saffrans kaka och kladdmuffins som vi bjöd på.

När dom hade åkt hem började jag måla lite. Williams tripp trapp stol, en spegel och ett nyckelskåp. Ett lager till ska på, på spegeln och nyckelskåpet.

Resultatet


Öroninflammation

Var iväg och köpte lite vit färg idag på förmiddagen. Hade tänkt måla vårat nyckelskåp så den passar i våran hall. :) ska visa er före och efter bilder så snart jag börjat. Så svårt att få kvällarna att räcka till bara.

Fick hämta William tidigare från dagis idag då han klagat på öron ont hela dagen. Stackaren. Jag är själv ett öron och hals barn så jag vet hur ont det gör. Och de värsta är att såfort man fått de 1 ggn så får man de skit lätt sen. Ialf jag. Och William verkar ha ärvt de av mej :(

Nu på eftermiddagen kom en kompis förbi och toppade håret på mej. Så nu mår håret bättre igen. Har även hunnit handla lite som vi ska ha med oss imorgon då vi ska ha knytis middag med sambons syskon + respektive och alla barnen. Ska bli trevligt. :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova. För de blev de inte mycket av inatt.

Sovgott :)


Inrednings tankar

En vän till mej hörde av sej här om dagen och berättade att min beställning på ett kakfat är klart. Åh vad glad jag blev, hur fint är det inte?
 


Ann-sofie som är såhär duktig hittar ni HÄR. Hon lägger upp mycket bilder på sånt som hon har gjort, tips på inredning osv.. Jätte mysig blogg!

Har även gjort lite andra beställningar hos henne som kommer upp såfort dom är klara. Detta kakfat kommer ialf användas flitigt när de blir främande osv. =) 

Efter jobbet åkte jag hem till en kompis, lunchade och fikade. Vi har mycket lika smak och har kännt varandra sedan barnsben. Riktigt trevligt. Väl där ialf så utbytte vi lite ideer osv. så hela eftermiddagen har jag gått och grubblat över små detaljer i vårat hus. Kommer bli så himla roligt att få börja inreda och små pyssla.
 Ett tips till er inredningssugna är att gå in här Chilli, där dom har mycket inrednings grejer och annat smått och gott. I blandade prisklasser. 
Någon annan affär jag verkligen tycker om är Inochfinn. Super fin inredning och en del bra priser också. ;)
 
Som vanligt när man flyttar till nytt (där verkligen ALLT är nytt) så vill man ju inte dra in sina gamla saker. Jag tex vill ha ny soffa, tvbänk, soffbord, sideboard, vitrinskåp, köksbord.. You name it typ! En dag kommer de, men de blir inte första prio om man säger så. Det är lite annat som ska gå före. Så som färg till huset, altan, carport, förråd osv.. ;) Men drömma och titta är ju inte förbjudet hehe..
 
 

Har ni hört dessa sköna låtar?






Förkylning

Anledningen till att jag inte uppdaterat så är de så att jag har åkt på en förkylning.
Som vanligt när det gäller mej så blir jag sjuk när nervositeten lagt sej och jag börjar slappna av. och dessa saker klarar inte min kropp av, då blir de sjukstuga.. Tur att denna vecka är min "slappa" vecka på jobbet. Jobbar bara 32 h.
 
Snart vankas det jobb för mej. Har suttit i telefon hela förmiddagen typ. Har ringt till Telia som skulle skicka ut en offert på våran beställning för fiberlan till huset. Jag har väntat och och väntat men inte har de kommit några papper. Så jag ringer upp, och som vanligt är kötiden typ 30 min. (det är negativt när inte alla har infört att dom ringer upp när det blir ens tur) Ellerhur? Men när jag ialf väl kommer fram så inser dom på telia att dom har skrivit fel adress. :S Hur dom nu kunde göra de, det hade dom ingen aning om. Men nu är det ialf beställt på nytt och nu hoppas jag att papprena kommer så vi får våran beställning. Vill inte stå helt utan tv, bredband och telefon i huset. Tur det redan är färdig draget med rör i marken för dragningen. Annars sa dom på telia att vi hade fått vänta ända tills kärlen i marken släppt. Dvs till i April. Men eftersom vi redan gjort de så skulle ta dryga månaden att fixa (med installation i huset). Eftersom dom hade gjort fel så skulle våran få en prio1 stämpel ialf. ;) toppen!
 
Huset kämpar gubbarna med där ute. Det som har vart problem för dom är att dom kommer från estland men har en lgh i eskilstuna som dom hyr. Och tanken är ju att dom ska bo i vårat hus nu under byggtiden men det har dom inte kunnat göra för att ngt rör i marken som ska leda vattnet till vårat hus har gått av. Dvs dom har inte kunnat fylla våran frånluftvärmepump, så dom har inte kunnat sätta på värmen. det har stått 3 st fläktar som surrat och dragit ström i flera dagar så dom har kunnat gå in och värma sej lite. Får se vad elräkningen hamnar på :P
Nåväl, rörkillarna som ska fixa de skulle komma idag vid lunch. Jag har inte hört ngt än om hur det har gått men jag hoppas att det löst sej. Så grabbarna kan sova i vårat hus. Det blir dyrt för dom och de försvinner arbetstid att sitta och åka från e-tuna varje dag. Så hoppas de löst sej som sagt!
 
Inatt kunde jag inte sova, eller de tog tid att somna rättare sagt. När jag väl somnat så drömde jag om min förlossning med leo (att sjukhuset var jätte långt, men långa korridorer) sjuksyrrorna hade bett mej att gå upp och röra på mej, och det gjorde jag. När jag har gått ett tag så märkte jag att korridoren var så lång att jag inte skulle hinna tillbaka till mitt rum innan han skulle kommit ut. Jag hade sån panik när jag vaknade. haha sjuka drömmar man kan ha. 

Lite små bilder jag hittade på datorn från förlossningen
 
 
 
 

Vilken pingla va? haha

Har han vart sådär liten.
 
Nä nu ska jag gå och vila en stund tänkte jag så jag orkar jobba inatt, men ha en fortsatt trevlig måndag gott folk!

Fart och fläng

Helgen har vart fullspäckad och inte riktigt haft tid att skriva. Men vi har vart ute en del vid huset. Gubbarna har jobbat på så bra. Riktigt duktiga. Kan inte vara lätt och roligt att jobba i kyla och allt snöande. För igår snöade det verkligen hela dagen.

Taket har dom börjat med. Så snart det blir torrare så kommer dom sätta upp takpannorna. Sen börjar dom invändigt, där det inte skett så mycket.

Hann även gå på julbord igår kväll med sambons jobb. Mycket trevligt. Blev inte mycket alkohol för min del. Skönt idag vill jag lova. Men trött är man ju ialf.

Snart ska jag börja med middagen som blir riktigt slapp, orkar inte göra sån stor grej av maten idag. Hotdogs med pommes får det bli.


Sjukhuset

Nu blir de snart att åka till södertälje sjukhus med leo som ska få ta nya tester mot hans allergi. Han har mjölk allergi och har redan gått på utredning för det när han var liten. Men detta är väl en sorts utredning och utesluta andra allergier.
När vi vart på sjukan blir de lämna leo på förskolan och jag ska iväg på jobbmöte. (försöka hinna förbi huset en snabbis oxå) Sen får vi se hur kvällen ser ut ;) Trevlig helg alla läsare.

Titta

Titta på denna video och få se hur älvsbyhus tillverkar alla hus.
Blir du inte lite sugen? =)

 
Jag älskar mitt hus redan, fast jag inte ens fått flytta in.
 
 

Dagen med stort D är snart passerad

Som rubriken lyder så är dagen vi har väntat på såååååå länge snart passerat. Med sån förväntan och sån spänning =) Och jag är mer än nöjd. Vilka killar som satt upp vårat hus. Både trevliga och snabba. Jag tänkte jag skulle dela med mej av dagen i bildform, enklast så. Så kan jag klämma in med lite info ibland.
 
Dagen började med att jag gick av mitt jobb pass 8 imorse. Tog en snabb dusch (skulle dock inte gjort de, var så himla kallt att håret blev is) Tur att mössa finns ;) Min kusin plockade upp mej och hundarna och for ut till tomten där sambon redan hade vart sedan kl 7. 
 
När vi kommer på plats har redan modul nr 1 kommit på plats.





Kort där efter kom modul nr 2
 


Och nr 3
 


Och nr 4 och 5.
 
 
Nu började de verkligen likna något ;)
 


Sambon var såklart glad, men väldigt frusen efter att ha stått ute sen kl 7.



Namnskylten fick bli plåtad också. =)



Efter kl 13 var dom klara med alla moduler och påbörjade takresning och då frågade vi om vi fick gå in en snabbis och titta. Självklart fick vi de =) Så jag var snabb med kameran och tog lite bilder.

 
Vårat sovrum (svårt att se hur de verkligen ska se ut när de var så mycket saker ivägen + att det är ju långt ifrån färdigt invändigt.



Äldsta sonen Williams rum. =)

 
Badkar, äntligen!



Badrummet



Lilla toaletten. 
 
 
Hallen

 
Kök

Jag tog inga bilder på vardagsrummet för de var så himla svårt att få till en bra bild då de lås sååå mycket saker ivägen över hela golvet. Men jag återkommer självklart med uppdateringar invändigt när de börjat hända grejer. 
 
När klockan blev 15 var det dags för mej och sambon att gå på barnens lucia firande på förskolan. Som var utomhus (IS KALLT) stackars barnen. Gillar inte att vara utomhus vi dessa tillställningar. Inte när de är så mycket snö och så kallt ialf. Men det var fint, William fick syn på oss redan när dom gick i tåget och ville inte stå kvar. Sist i luciatåget kom leo utrullande i vagn med en flicka bredvid sej, utklädd till micheline gubbe. ;) Eller? haha..
 


Sambon och William fick också vara med på ett kort.


Jag och William

 
Nu ska jag avnjuta ett glas vitt med min sambo innan vi ska sova. Kommer sova som en stock inatt. Hoppas ni gör detsamma. 
 
 
 
 

18 timmar

Kvar tills vårat hus kommer. Och jag sitter här hemma och försöker bli av med tröttheten.
 
 
Ska jobba ett 18 h pass ikväll/inatt.
 
Idag är jag mindre nervös över att huset kommer imorgon. Jag vet inte varför. Jag var hos våra nya grannar igår och fikade. Barnen klaffade direkt och William ville inte följa med hem. han skulle vara kvar och leka med deras äldsta son alvin. Vi pratade mycket om huset (dom har exakt samma husmodell som vi ska ha) så vi fick mäta lite på väggen och fick massa bra tips. Underbart att få så trevliga grannar som man faktist vill hänga med när vi flyttat ut. Skönt att bara komma över på ett glas vin en sommar kväll, eller när barnen vill leka så är det super smidigt och nära. Nu längtar vi bara ännu mera tills vi vår flytta in.
 
Nu blir de en promenad med hundarna och sen knata till arbetet. 
Slänger upp bilder imorgon när tiden finns. För er nyfikna =)
 
Ciao

Så himla fin låt

 
Visst?

2 dagar kvar

Dagen har spenderats med min kompis Pernilla och hennes söner. Medans hennes dotter var på förskolan.
Det bjöds på lunch och trevligt sällskap. Inte mycket bråk mellan barnen, super skönt. =)
Sen har vi vart på sambons jobb så william och leo fick se på lite lastbilar och massa annat roligt för killarna.
 
Åter hemma och har ätit middag, köttbullar, potatis och brunsås. Snart ska vi åka hem till våra blivande grannar och umgås en stund. 
 
Idag fick vi dom dyraste räkningarna än så länge i brevlådan. 
 
 
Tur att dom ska skickas vidare till banken direkt ;)
 
Nu är det bara 2 dagar kvar? nervös? jo tack! ;)

God jul ung cancer

 




 
 

Måndag, 3 dagar kvar

BARA 3 dagar kvar. Yeay, äntligen. Snart är vårt hus här!
 
Imorse fick jag avnjuta min goda julskinka som jag tillagade igår. Dock med helt fel bröd till, men man tager vad man haver.
 
 
Idag har jag lunchat med en vän. Har hjälpt henne att så in lite julklappar. Jag har även hunnit ha besiktning på våran lägenhet. Som gick ganska bra, måste tapetsera en bård på Williams vägg där de kommit lite välling fläckar. Men annars var de inget vi behövde ta itu med. Skönt. 

Imorgon kommer jag ha båda barnen hemma hela dagen, tänkte försöka sysselsätta dom så mycket det går. Vet inte ännu vad vi ska hitta på, men något ska vi väl hitta på. På kvällen ska vi ev hem till våra nya grannar (dom byggde hus där vi ska flytta för exakt 1 år sedan.) 
 
Onsdagen kommer jag vara så himla nervös, kommer vara ett nervrvak. Tur att jag ska jobba kvällen och natten för jag kommer antagligen ändå inte kunna sova något. =) Sambon och min mammas karl ska åka ut till tomten och skotta snö på kvällen så de inte är lika mkt att göra när lucas kommer dit på torsdags morgonen.
 
Kl 6.30 på torsdags morgon ska lucas lämna barnen på dagis. Sen bege sej ut till tomten och möta upp huskillarna kl 7. Jag blir hämtad efter jobbet av min kusin (som förövrigt också bor där vi håller på att bygga). Kommer brygga lite varmchoklad och smörgåsar som man kan ha där ute i kylan. Så kommer jag sitta och titta i princip hela dagen fram till 14.30. Då är de dags för oss att hämta upp svärmor och åka och titta på barnens lucia uppvisande. Jag hoppas vi slipper snöandet och der bitande kylan under dagen som man är där ute. Dels för huskillarnas skull och sen för min och lucas som kommer stå och titta på =)
 
Förra året fick båda barnen vara tomtenissar på lucia. Men i år blir Leo pepparkaksgubbe och William tomtenisse.
 
Bilder från förra året på lucia







Vårt fina pepparkakshus från förra året. I år struntar vi i att bygga något. Men nästa år lär jag pynta som aldrig förr. Både inomhus och utomhus =)
 
 

Julgodis

Ikväll har vi gjort lite julgodis. Fick bli chokladcrisp och nougatkulor. Enkelt och gott. 
 
resultatet
 
 
  

Tillagar julskinka

Köpte totalt fel skinka, brukar alltid köpa färdigkokt men iår köpte vi fel. Så den har vart inne dryga timmen nu. Snart ska den väl vara klar. 
 
Ska hem till min mamma när vi ätit lunch här hemma. ska bjuda på våra hemmagjorda lussebullar. Sambon är iväg och meckar med våran ford, hoppas den blir lagad så vi kan använda båda bilarna. =)

Bilder tagna igår då vi åt på mc donken.
 




Jätte trött

Skriver imorgon då jag är lite piggare :) 

Fullt upp

 
Haft fullt upp hela dagen. Har hjälpt en vän på förmiddagen. Sen tvättat massa tvätt. Har jobbat en hel del Veckan som vart och då hinner man inte riktigt hålla efter. Jag har haft en killkompis och Charles bror på besök också under dagen.
 
sitter på jobbet just nu. Går av kl 8 imorgon bitti. Då är det dags att åka och införskaffa en snöskyffel. Eftersom vi måste skotta bort snön från grunden innan torsdag då huset kommer. Sen måste jag införskaffa en tomtedräkt till William eftersom dom har lucia tåg på torsdag. Köpte till Leo när jag var på Ullared, trodde att wille hade en sedan förra året, men den var för liten. Han växer så det är inte klokt.
 
Nu vet jag hur våran julafton kommer se ut. Kommer jobba julaftons förmiddagen iår. Medans jag jobbar 8-16 så kommer sambon och barnen äta jullunch med deras farmor. Sen när jag slutat så blir de snabba ryck hem till min farbror som också bor i Nykvarn som tur är. Där ska vi vara resterande av kvällen. Gud så mysigt. Juldagen kommer vi fira med min mamma, barnens mormor. Barnen har nog inget emot att få fira "julafton" flera ggr ;) 
 
 

Lussebullar


Gick av imorse klockan 8, då var det bara att gå hem och ta hand om William som har vart hemma från dagis idag. Då han hade feber igår och öronont. Men var feberfri när han skulle sova igår och hade inte ont. Men fick vara hemma idag och ha en feberfri dag hemma. Och då passade vi på att baka lussebullar. 
 














I allt bakade beställde han pannkakor, snäll som man är så började jag steka pannkakor också. 



Nu ska jag snart börja laga mat, det får bli wok (nudlar, grönsaker och kyckling) så himla gott. William och Leo är nog inte så hungriga då dom tryckt i sej lueebullar så de sprutar snart ur öronen på dom.
 
När jag och william var på affären idag så passade jag på att köpa nougat och blockchoklad. Jag ska göra julgodis sen när tiden och orken finns. Så himla gott och enkelt. =) Jag ska slänga upp en bild och visa er när dom är gjorda.

Kan ni förstå att det är exakt 1 vecka kvar till huset kommer? Jag kan inte förstå de.
Det pirret och nervositeten jag känner just nu går inte att beskriva. Jag bara längtar så himla mycket. Och jag är inte ensam om att vara nervös. Sambon är nog lika nervös och pirrig som jag. Fast han är inte lika duktig på att visa de. ;)
 

Glöm sova.

Måste hämta en sjuk william från förskolan, feber och ont i örat. Stackarn =(

Julbord och snöstorm

Igår vad jag på julbort med jobbet på Taxinge slott. Och gud vad mysigt det var. Precis vad jag behövde. Få äta god mat och massor med goda deligatesser ;)
 





Fick inte något kort på maten då det var kö nästan hela tiden.
Kan säga att jag åt tills jag trodde det skulle spruta ur öronen på mej. Ska ju snart på julbord igen men då som sällskap med sambons jobb. Det är på Glashyttans wärdshus. Där var vi förra året med jobbet och sambons jobb också. Så jag vet vad jag får. Deras sillbord är inte att leka med. Tror att det fanns ca 20 st sorter, aldrig sett så många olika förut som dom har där. Men jag äter ju iofs ändå bara det vanliga som senapssill och löksill..
 
Natten inatt har vart fruktansvärd, värsta på många år (då man får sova). Jag somnar som en stock när jag kommer hem, alla andra hade redan lagt sej. Klockan var ungefär 22.30. Klockan ca 00.30 vaknar jag av att behöva gå på toa, druckit lite väl mycket te på kvällskvisten. Hör hur det blåser ute men somnar om ganska snabbt. Vaknar upp vid 2.15, och jag hör hur de skriker i vindarna utanför fönstret. Och jag kan inte somna om, jag vrider och vänder på mej.. Tankarna börjar och jag ligger vaken till ca 4.30 och då somnar jag om, äntligen! Kl 5.30 ringer sambons klocka och jag ville bara dö, den väkte såklart Leo som sover i vårat rum. Upp och hoppa var det. Usch jag är så trött idag så jag förstår inte hur jag ska orka jobba ikväll och inatt. Jag ska göra naglar på Emelie, en kompis. Sen blir de sova en stund.
 
Nu kommer snart Emelie så nu får jag avsluta. Ciao
 
 
 

När huvudet skriker

SOV!
Då trotsar vi och hoppar in i en varm dusch. Ska sen hem till min kompis och umgås lite. Jag känner verkligen hur jag stänger ut en del vänner just nu. Jag är bara hemma och göra massa måsten eller bara tar de lugnt då man ej sover så bra på nätterna. Så för er vänner som läser min blogg, jag ska ta tag i er så snart allt lagt sej lite. Hoppas ni förstår=)
 
Fick nyss syn på vädret på tv. vad tror ni kommer ske imorgon? Jo snöa så in i h-vete.. Va f*n, nu får de sluta och bli plus grader. Jag vill inte ha mer förrän till julafton. Inte nu. 

Nog med klagande.. Ikväll blir de dags för julbord, gud så mysigt! Längtar.
 


Kallt 15 minus grader. Och ögonen har två blåtiror, det är inne såhär års. Inte sant? ;)
 
Kolla lite på gamla bilder från datorn och tänkte dela med mej lite. =)




Williams första julafton. 24/12-2009

William sommaren 2010

Sommaren 2010, ville ha tofs som mamma

William och Leo vintern 2011

Vintern 2011, Leo har precis lärt sej att sitta

Sambon fick en jordgubbstårta i våras när han fyllde år (Maj 2012)
Sambon vintern 2011


Tyr planlösning







För er som undrar, är detta våran planlösning på huset. Man kan välja själv om man vill ha såhär eller tvärtom. Dvs kök och tvättstugan där sovrummen är. Men vi tänkte mycket på kvälls och morgonsol. Vi vill hellre ha kvällssol i sovrummen än morgonsol. =) Och då skulle vi ha såhär. Genom tvättstugen kommer det gå en dörr ut till garaget (kommer vara ca 3 meter mellan garage och hus). Då det är en dörr på garageväggen så vi kan bara gå direkt ut och sen in i garaget med 3 m mellanrum. Det är skönt när de tex regnar osv. =)
Typ såhär kommer det se ut ungefär med hus och garage:





Darin i så mycket bättre


Är inte Darin grym artist som gör om alla låtar bäst i år? Som Petra Marklund 2010, hon var ju bäst det året. Och 2011 var ju helt klart Laleh Pourkarim bäst.




Cover på Olle Ljungströms låt en apa som liknar dej
 



Cover på Pugh Rogerfeldt låt stockholm



Cover på Magnus Ugglas låt Astrologen


Cover på Maja i the sounds låt seven days a week.
 
Vad tycker ni? En del är bättre än orginalet ;)

Huvudet är uppe i högvarv

Känns som om det är riktigt mycket nu. Mitt huvud är på helspänn hela tiden. Varför?
 
Jo jag tror att det är pga flytten och allt runt om kring.
Står och inväntar att gjutandet av garaget ska bli klart. Innan huset kommer ska sambon och jag skotta av hela plattan och grunden från snö. Dvs till den 13 december.
Under julen kommer jag jobba en del. Julafton, annandagen, mellandagarna, nyårsafton och nyårsdagen. Måste packa och allt strax där efter. 
Den 24 Januari har Älvsbyhus satt ut att dom ska vara klara och slutbesiknings ska ske. Därav har vi sagt upp vårat lgh till den 1 feb. I samma veva som vi ev kommer flytta (25-26 Januari) kommer sambon åka på en obligatorisk kurs med jobbet den 28 januari och kommer vara borta till ca 2 Feb. Där imellan måste jag hinna flyttastäda lgh och komma igång med boendet i huset.  Detta gäller OM vi får flytta in den 25- 26 jan men det är ju ingen som vet. Snön kanske gör så att allt blir framskjutet, jag vet inte.
Känns som en riktig soppa. För er kanske de låter enkelt. " vadå det är ju skit enkelt" osv.. Men för mej är det jätte mycket och mitt huvud hänger inte riktigt med. 
I värsta fall får vi ta in alla möbler och kartonger på shurgard och flytta in och bo i min lillebrors rum hos mamma. Men det känns ju väldigt jobbigt. Dom är ju redan 4 personer, att trycka in 4 st till + 2 hundar känna jobbigt. 
Men som sagt jag håller verkligen alla tummar och tår för att allt ska gå så smidigt som möjligt med allt.

Har ialf sovit dåligt igen inatt så är jätte seg. Har lämnat barnen på förskolan, handlat, vart ute med hundarna, tvättat 1 maskin tvätt, ringt ett x antal samtal och är inte klar ännu. Har typ sisådär 3 nr kvar. Varav 1 skulle ringa tillbaka då han satt i möte. Hejja hejja!

Måste försöka sova lite innan jag ska jobba ikväll och inatt. 
 
 
Klippte Leo i helgen, lockarna hans kom fram och blev ännu flera. Ser ni? =)



William fick också sej en omgång med saxen. (nyvaken kille)
 
Imorgon är det dax för julbord med mitt jobb. Denna gång i Taxinge slott. Aldrig vart där under jultid. Alla säger att det är så mysigt, jag hoppas det stämmer. Och hoppas på god mat. Kommer rulla hem tror jag ;)
 
 
Nej nu ska jag ta och fortsätta jaga folket sen blir de sova. 
ciao

1:a advent

Får inte pynta dömmer något hemma. Och har jobbat hela dagen. Men jag fixade iordning en adventsfika på jobbet iallafall. 
 
Nu på kvällskvisten har vi firat min lillebror och bjudits på god middag hos min pappa. Hel ungsbakad Lax med potatis. Alla åt sej proppmätta. :) nu blir de invänta solsidan På tv. Sen blir det sova. Jätte trött! 
 
 
 
 
 

Jobb, jobb, jobb

 
Behöver inte säga så mycket. Bara läsa rubriken. Jobbhelgen är här. Så jobbar 8-16 både idag och imorgon söndag. Idag är jag så sjukt trött, blää.. Har så svårt att sova om nätterna. Spec nu när det börjar närma sej husleverans. 12 DAGAR! Jag har så mycket tankar i huvudet. Vi vill så mycket som vi inte kan påverka. Så som att bli klar med grunden, att telge nät ska jobba snabbare och få fram vårat kontroll nr så vi kan ringa vårat elbolag vi vill ha så vi har el den 13 dec när huset kommer. 
 
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt hemma. Imorgon efter jobbet blir det firande av min lillebror som blev 13 År igår. 
 
 
Igår slog jag in dom sista julklapparna. Känns skönt att ha det ur vägen :) 
 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu