Valborgsfirande

Egentligen brukar samfälligheten hålla i en brasa här ute. Men i år blev de inte av pga blåsten tyvärr. Vi har grillat här hemma. Sen åkte vi in till herrgården i Nykvarn och tittade på brasan och fyrverkerier. Mötte upp min mamma m familj.
Nu är vi hemma igen och barnen somnade på stört. Och inte är de så att dom sover längre än 6 imorgon fast de blev sent. Men man kan alltid hålla tummarna.


Gåva

Fick ett jätte fint halsband av min kompis idag. Det står Love, Faith, Hope på i ett hjärta. Blev jätte glad, hade verkligen inte trott de


Tiden springer iväg

En sak är säker. Det tar mycket längre tid att måla än vad man tror. Trät suger åt sej färgen. Det du ser på bilden har tagit 5 h sammanlagt och ungefär 4 L färg har gått åt än så länge. Armen tar stryk vill jag lova ;)
Men inte ska vi klaga när vi har ett helt hus kvar.
Sambon har målat med grundfärg på alla änträ (stavning?) på huset. Nu har vi kvar på garaget.


Rihanna

Delar med mej av lite Rihanna låtar som jag lyssnar en del på just nu







Markplattor vs marksten

Vad ska man ha? Jag vet vad jag är sugen på men vad är mest passande så man får rätt sluttning osv..
Dessa tycker jag mycket om. Vad heter dom tro? Vad kan det kosta om man ska ha runt 40-50 kvm?


Bilden är lånad från google




Nu var det klippt

Nellie som har det riktigt jobbigt på sommaren fick idag sommarfrissan. Tog rubb och stubb, det växer ut så fort. Visst blev hon söt?
Högen bredvid är pälsen som hon hade innan.


Grillat

Idag har vi grillat för 3dje gången i år. Det var jätte gott. Vad åt ni idag?


Stress och kalas

Igår (lördag)var jag riktigt effektiv. Började dagen med att göra naglar på min kusins syster (vi är inte kusiner)
Sen var de bara att packa barnens väskor. Dom skulle sova över hos min pappa då vi skulle på fest. 2 olika fester till och börja med. Jag åkte aldrig till festen som min kompis höll i, tiden sprang iväg.
Var kvar hos min kusin som firade sin 35 års dag. Hade jätte trevligt.

Ska hämta barnen om en stund. Eller ja om 2 h eller något.

Bilder från gårdagen


En hel del färg

Idag fick vi färgen. Så nu står en hel del färg i vår tvättstuga. Nu inväntar vi Nissen som ska fixa tomten. Behöver jag säga att jag är trött på lögner och undanflykter.?

Urinvägsinfektionen som kändes bättre i morse är nu tillbaka med raketfart. Har då ont. Dom som haft de vet hur de är. Nu har jag bunkrat upp med tranbärsjuice och dessa tabletter som Apoteket rekommenderar.


Lunchat

Barnen har vart lediga idag. Så jag tog barnen, packning, hundarna och åkte till min kompis i södertälje. Hon är även min frisör så vi bokade in 2 in 1 denna fredag.
Vi har vart ute på lunch, barnen åt som tokar, vi har vart i lekparken en stund. Tills de blev lite kallt.
Nu sitter jag och blir fin i håret medan dom minsta sover och dom stora (4 åringarna) tittar på film.

Solen kom och gästade oss även idag. Så himla underbart.


Soligt

Det gäller att passa på att vara ute när solen skiner så skönt.

Entreprenören lyser med din frånvaro. Har inte vart här en enda ggn i veckan fast han lovade att börja. Blir rätt så less på löften som ej hålls. Så hur och när vi kan börja måla vet jag inte tyvärr.

Har åkt på min första uvi för året. Usch.. Har riktigt ont. Hoppas de försvinner innan lördag. Då vi är bjudna på flera fester.


Vill ha tips

Som en del säkert har läst så letar jag efter vardagsrumsbord (fortfarande).
Det gör inget om det är begagnat. Vill ha ett vitt stöt tåligt bord med någon låda med förvaring för tv-konsoler osv.
Har du tips så släng gärna iväg en kommentar och skriv vart jag kan få tag i den. Det underlättar självklart om affären finns i Sthlm el södermanland så jag slipper åka Sverige runt.


Husfasad

Fick en fråga om jag kunde ta en bättre bild på vad det är för färg bi har valt på husets fasad. Här kommer en utlovad bild.


Sol

Meteorologen höll vad dom sa och min tomt fylls med sol. Underbart.


SÅ ROLIGT

Idag har min blogg slagit rekord på antal läsare. Jätte roligt att så många är nyfikna och vill se hur min blogg ser ut. Vet förvisso inte vilka alla är, men jag vet att de är några nära och kära och sen många som kommer in via Älvsbyhus länkningen. 
Undrar ni något angående inredningen i vårt hus? Vårt lån, upplägget för att bygga hus/garage osv.. Fråga vad som helst, jag svarar så gärna. Så gott som det går ialf.

 
 

Tavla



Dessa små, Leo till vänster och william till höger, mina underbara troll.
Här är dom precis lika gamla, ca 1 1/2 år och båda har precis börjat på förskolan. Snart fyller Leo 2 år och William har precis fyllt 4 år. Vart tar tiden vägen?

Förutom korten så är det faktist en tavla med spänn-gummiband som håller korten på plats. Super smidigt och super snygg. vad tycker ni?


Idag passade jag på att byta duk till köksbordet. Den gråa som jag haft på var så smutsig av barna-fingrar. Så nu la jag på en vit duk med gråa underlägg. Får se hur länge duken får vara vit. 
 
 
Dom säger att vädret kommer vara lite små risigt några dagar. Jag håller tummar och tår på att solen vill visa sej imorgon innan jag ska jobba. Behöver solen strålar nu.

Kan även berätta att på torsdag kommer vi hämta ut våra färgburkar. Vi har beställt 160 Liter av den brutna färgen och 30 liter av den vita/obrutna. 
Och då kommer även dom att börja plana ut och höja våran tomt här utanför. Allt händer på en ggn. men vi hoppas på att dom är snabba så vi kan börja måla vårat vackra hus så snart som möjligt.
 
 
 
 
 
 

Altan tänkande

I söndags innan jag och sambon gick och la oss så diskuterade vi hur vi ska göra med altanen och räcken. Taket har vi bestämt oss för men hur vill vi ha staketet runt? Vilket träslag ska vi använda?
Vi har 2 kompisar som jobbar som snickare som ska hjälpa oss med byggandet av altanen. Känns tryggt. 
 
Slänger ut olika förslag på staket som jag gillar. så kan ju ni slänga ut en kommentar på vilken ni tycker är bäst.

Bilderna är lånade från google
1.


2.


3.


Ni måste även tänka på att vi har barn som klättrar och hundar som kan rymma. 
Min personliga favvo är nr 1 och 3, men dom är dessutom dom dyraste.

Våran altan kommer vara 13x4 dvs 52 kvm. Ganska stor. Ska ha en trappa som löper ner mot gräsmattan ungefär i mitten av altanen. När vi kommer ut från vardagsrummet kommer man att komma in uteplatsen (takdelen av altanen) Altanens slut kommer vara strax efter vårt sovrumsfönster. Så vi komme ha altan i stortsett över hela baksidans längd.

Låter det bra? släng gärna iväg en kommentar om vilket räcke du tycker bäst om.

Projekt

Igår kväll fick sambon för sej att börja bygga ihop våran skottkärra. Han svor och klagade och tyckte de var en Piss konstruktion haha. Jag stod och titta på. 
 

Fågel

Köpte en liten fågel idag som ska få hänga i vårt sovrum i taket. Jätte söt. 
 
 

Biljetter

Fullspäckad dag. Hjälpt svärmor med diverse saker, hämtat ut gyllene tider biljetter och sen ringde dagis personalen. Fick hämta hem en sjuk William. Stackarn har fått feber och öroninflammation. :(
Det är min jobb helg så vi får se hur de kommer gå här hemma.


Bruno Mars





Han kan verkligen ge mej gåshus med hans härliga röst. =)

Vår artikel


Husbloggar






Har ni vart inne på denna hemsida någon gång?
 

Vi Bygger Hus


Dom har olika bloggar på sin hemsida som leder till ALLA olika sorters hustillverkare. Där man både kan hitta inspiration och kanske till och med hitta ett likadant hus som du själv är sugen på att bygga. 
För dej som är helt inne på att bygga ett nytt hus eller bara vill hitta inspiration så är detta den ultimata sidan för dej! Besök den genom att klicka på namnet, det är en direkt länk till deras hemsida.

 

Begagnat eller nytt?

Är det en svår fråga för många när man vill flytta till hus?
Inte för oss, men är de det för er?
Då tycker jag att ni ska gå in HÄR och få ett litet hum om vad det kan vara för kostands skillnader. 
Vill man ha det nästan intill perfekt redan från början eller vill man köpa begagnat och göra om?
Många frågor har många svar.. 
Älvsbyhus har en del av dom svaren.
 

Tips till barnfamiljen

Jag har handlat från Lager 157 ett bra tag nu, och dom gör mej aldrig besviken. Jag har handlat både barn-vuxenkläder och ytterkläder där ifrån. Deras egna märke Lager 157 och märket funk håller verkligen det dom lovar. 
I måndags klickade jag hem vår outfiten till William. Ett underställ i grön fleece och sen skal byxor och skal jacka i samma färg av märket funk. Så himla nöjd. =)

 
Sambon åkte iväg på kurs i morse och kommer hem på fredag. Saknar han redan. Konstigt de där, eftersom vi är ofta utan varandra och ibland flera dagar då jag jobbar. Men nu när jag vet att han ska vara borta några dagar så långt bort då känns de ensamt. Men men, jag får ha dessa två troll som röjer runt som om energin inte gjordes slut på dagis. Hehe.





För er som inte har sett de så är min blogg ute på Älvsbyhus första sida nu. =)
Gå in och titta vettja 
 

Titta


Provmålningen

Här kommer bilder på målningen av vår entré staket.
Visst blir de en jätte bra kulör på vårt hus?


Husräddarna

Såg ni programmet som heter husräddarna idag. Det gick på TV3 kl 21. Där hade dom byggt ett älvsbyhus. Deras hus kunde ej räddas tyvärr. Men dom verkade jätte glada och nöjda över att deras försäkring täckte ett helt nytt hus. Riktigt fin inredning och jag gick ju igång på deras panel som dom hade satt upp på väggen i v-rummet. Gick igång på är fel uttryck men jag gillade den skarpt. Gjorde inte ni det med? (Blogg appen strular lite så det blir kort idag) Nu ska jag jobba vidare. Ciao

Så många möjligheter

Men vi måste invänta tills entreprenören har höjt upp marken, fixat och trixat. Det känns som ett kliande i fingrarna när man vill men kan inte. :( 
Om all snö har försvunnit till nästa vecka så börjar han med våran tomt. 
Såhär ser det ut just nu på baksidan.
 
 

Nya gardiner

 
 
Vad tycker ni? Blir de för mycket vitt?

Provburk

Har provmålat på huset idag på förmiddagen. Det lilla man målade var inte då ansträngande men man tröttnar rätt snabbt. Kan inte fatta att man ska måla ett helt hus.

Har vart och handlat nya gardiner till vardagsrummet idag. Vet inte om jag är 100 % nöjd. Jag tog vita hissgardiner för att få in lite mer ljus, upplevde att gardinerna innan vilade så mkt på blombrädan och de var inte så snyggt. Kan ta ett kort på hur de ser ut senare.

Barnen har sovit en del i bilen idag och de har resulterat i att dom har sååå mkt energi nu på kvällskvisten. Vilket är tvärtom mot hur jag känner.

Sambon är på sitt jobb och fixar min kusins bil. Så de har inte vart så mycket umgänge denna lediga helg för oss två :( jätte tråkigt tycker jag. Han sticker på kurs på onsdag morgon och blir borta till fredag. Och då börjar jag jobba, och jobbar sen hela helgen. Sånt är livet.

Vad har ni gjort i helgen?

Mina glasskillar :)


Ljus

 
Tänder lite ljus här hemma efter en dag i meckandets tecken. Men nu är Opeln lagad och vi kan besiktiga om den på måndag. :) 

Gyllene tider

I sommar ska jag och mina 2 barndomsvänner gå på Gyllene tider konsert på nya arenan vid globen (tele2 arena) kommer bli grymt! längtar som bara den..
Sist jag var på gyllene tider konserten var 2003 på stadion. Det var sååå grymt! får man ej missa!
 

4-Ever

Nu är jag, mina syskon och mina barns namn på min pappas bröst på hjärtats plats. Riktigt fint :)

Har vart och handlat nya skor till sambon idag på förmiddagen. Nu på kvällen har jag vart och tittat när min pappa tatuera sej.
Har hunnit med en 45 minuters promenix med kusinen också.

Nu är det tv tittande som gäller.


Många frågor

Jag får många frågor om vad jag ger för råd till dom som vill bygga eller är intresserad av att veta hur man går till väga om man vill få en boende kalkyl hos Älvsbyhus. Eller hur man ska gå tillväga om man börja bygga.

Jag har gett rådet till att man som prio ett är att man ser över vilken hustyp du är intresserad av och sen kontaktar kontaktpersonen för just sitt eget län (där man vill bygga givetsvis) Länken hittar du HÄR.
Där hittar du ditt län och sen vilken kommun du vill/funderar på att bygga på, i kollumnen till vänster. 
Sen finns det vissa stadsdelar i kommunen och då väljer du givetsvis stadsdel också om det finns såna val.
När du har valt vilken mark/plats du vill uppföra ditt hus på, eller om du har funderingar så har du din ä-hus kontaktperson på sidan. Både nummer och e-post adress finns med. 
Ring eller mejla och bestäm en träff. Jag råder dej till att be om en boende och uträkningskalkyl redan via telefon så den finns färdig och tillgänglig vid erat möte. 

Sen när du haft ert möte så tycker jag att ni söker efter byggkredektiv hos er bank. Är det så att ni ska låna till kontantinsattsen hos Ä-hus så ska ni informera er kontaktperson hos Älvsbyhus de redan vid ert första möte för de bör stå med i er boendekalkyl som banken vill se vid ert bankmöte. 

En liten hjälp på traven.
Jag hoppas att ni också kan få uppleva era drömmar som vi fick. 
 




Nu är det dax

 
Barnens rum kommer vara med i det nya nummret av  Vårt Nya Hus. Senaste nummret släpptes igår, så nu är en tidning påväg hem till oss. =)
 
 
 
 

Ingen sol?

Vill de inte titta fram ngn sol idag?

Igår så fick vi veta att en bekant som jobbar som målare och har en egen målarfirma, kan fixa ännu bättre pris på vår husfärg fast märket demidekk. Vi som ej köpt färg ännu utan bara gjort en prisförfrågan. Perfekt, så nu ska vi i helgen fixa fram färgkoden och sen beställer han färgen. Great :)
Någon annan som målat sitt hus med demidekk ?

Trevlig lillördag gott folk


Tavlor

Några fina tavlor jag satte upp idag.


Möte och jobb

Dagen har i stort sett bara vart jobb idag. Jobbmöte i Farsta 13-14.30. Sen jobba vanligt 16-08.
Så idag har de inte hänt så mycket mer. Handlade lite innan jag lämnade barnen vid 10.

Imorgon kommer jag vara så trött.


AIK-SFC

Vart på fotboll nu på em/kvällen. Matchen slutade 0-0. Mycket folk och mycket ståhej såklart. Ca 43 000 personer var på matchen.
Här kommer några mäktiga bilder. Dock inte lika bra som i verkligheten.


Spontant

Som jag skrev i morse så skulle vi på XL bygg idag. Väl där var det öppethus. Dom hade sina leverantörer på plats och dom bjöd på dricka och hamburgare. Sambon åt 3 st (sen lite av de som inte barnen orkade på sina) hehe.. Gratis är gott ;)
Fick lite mer kött på benen ang matrialet vi troligtvis ska ha som altan tak.
Sen skulle min vän se över ett prisförslag på våran bod vi ska ev bygga.

När vi kände oss färdiga där åkte vi in till södertälje och spenderade lite pengar. Barnen fick lördagsgodis och innebandy mål med tillhörande klubbor och bollar. Jag hittade en klänning och nya vår skor som jag dessutom fick för bara 99 kr för att jag var medlem ;) Sambon hittade ett par nya skor som jag ska beställa via nätet då jag ofta har bra rabatter på ellos hemsida där dom säljer dom oxå. :D

Sitter på jobbet nu. Går av 8 imorgon bitti. Imorgon ska jag och sambon ha barnvakt. Vi ska nämligen gå på fotbollsmatch på friends arena. Vi ska se AIK-syrianska. Hejar inte på något av lagen ( vi fick biljetterna ) men det ska ändå bli roligt och skönt att få umgås på tu man hand. Det händer allt för sällan.

Här har ni min shopping tidigare idag


Ingen sovmorgon

Här inte. Vi har byggt upp Leos junior säng. Så inatt ska han inviga den. :) hoppas han kommer sova bra.

Vi ska iväg till XL bygg här i Nykvarn och lämna in ett papper om hur vi vill ha vårt förråd. Så ska vi få ett prisförslag, så får vi se om de blir billigare än att köpa ett färdigt. Men de borde de bli.

Har även tagit fram lite vår/höst jackor. Börjar bli för varmt på dagarna för att ha vinterjacka och overall.

Ikväll vankas det jobb igen.
Vad gör ni idag?


Fint avslut på fredagen

Efter jobbmöte i Farsta hela förmiddagen. Sovit 2 h. Hämtat barnen på dagis. Och när sambon slutat åkte vi och bad om prisförslag för färgen vi ska köpa. Dom ska ringa imorgon fm med priset och då bestämmer vi oss om de är ett bra pris ;)
Färgen är ialf bestämd.

På kvällskvisten åt jag och sambon fläskfilé, potatissallad och vanlig sallad. Barnen fick donken mat.

Nu blir de slappa framför tv:n :)


Media-nätverksskåp

Har fått några frågor om vårt nätverksskåp i tvättstugan. Hur vi löst det med plats för allt. Tänkte visa på kort hur vi har löst de eftersom djupet på skåpet är inte så stort.

Vi har som sagt dragit in fiberlan i huset. Dvs tv, bredband och telefoni sitter i en gateway i skåpet med olika uttag på. Och de gör det hela ännu svårare att få plats med sladdar uttag osv.

Vi fick lösa det på bästa sätt med att köpa en hylla som vi målade om till vitt (matchar med tapeten i tvättstugan) som vi satte upp strax över skåpet. Då vi behöver ha hemtelefonen inkopplad direkt in i gatewayen så får ena telefonen stå uppe på hyllan. Sen har vi den andra telefonen i hallen.


Här får ni se själva (ursäkta röran av alla sladdar)



Nya naglar

När jag gick av imorse på jobbet så åkte jag hem och tog ut hundarna på en långis.
Vid 10 kom Rani och ville ha fina naglar. Den här gången ville hon ha lite mer vår och pampiga naglar.
Sen har jag hunnit luncha thai mat med min kusin och hennes son.
Hämtat barn och hunnit äta middag.
Jag är helt slut. Mina ögon rinner och näsan är förstörd pga denna allergi.
Är de bara jag som känner av den så mkt redan?

Här har ni resultatet på ranis naglar


Apelsin

Hade fått rådet av en bekant att äta mycket apelsin just nu. För dom smakar då gott osv..

Jag håller inte riktigt med. Den här var torr och smakade bara sött ( vill ha mina syrliga )


Pollen

Inte bara plus med att det blir vår. Fy så jag mår. Mycket pollen i luften. Näsan och ögonen rinner hela tiden. Jag nyser och känner mej dåsig. 
Nu blir de nog dax att ha ett uppehåll på mascaran då de kliar och rinner för mycket. 
 
 
 

Husfärgen bestämd

Till helgen ska vi åka och köpa husfärgen. Vi har äntligen kommit överens och huset kommer få färgen Lergrå från beckers. Med vita knutar.
Om man ska göra en räkning på alla röster som kom in från facebook, bloggen och instragram så vann lergrå (min favvo) med hela 13 röster ;) medans den blågröna som sambon gillade fick bara 3. sen den andra färgen som hette Lav fick 2 röster. 

Så till helgen smäller de. Om vi ska utgå från vad vädermetrologerna säger så blir de runt 18 grader i nästa vecka. Låter för bra för att vara sant men den som lever får se, som man säger.
Hur vamt måste det vara på natten för att man ska kunna måla. Räcker 5 plus?
Isåfall räknar jag med att vi skulle kunna börja måla redan om 2 veckor typ.
vad tror ni?
 
Jag berättade ju för er om böckerna jag hållt på att läsa. 50 Nyanser av honom, 50 nyanser av mörker och 50 nyanser av frihet. Kan berätta att jag har läst ut alla 3 redan. Varje bok innehöll ca 550 sidor. Bra jobbat kanske ni tänker eftersom jag började för 2 veckor sedan. Man jag kan säga att jag aldrig vart så beroende av en bok i hela mitt liv. Så nu tjejer tycker jag att ni ska läsa dessa böcker. Ni kommer inte ångra er ;) Lovar!
 
Snart ska jag åka till jobbet, eller snart och snart. Börjar kl 16. ;)
vad gör ni idag i det härliga vädret?
Önskar jag hade en färdig tomt/altan och ligga och sola på. hehe
 
 

Ny husmodell

Nu har Älvsbyhus utökat husprogrammet med en ny husmodell.
Med namn Saga.
Jag måste verkligen säga att det är en super bra idé. Hade jag inte redan byggt hade jag nog valt att bygga just ett sådant hus. Tänk dej ett vinkelhus där ena halvan har en övervåning och högt i tak. Åh va tjusigt.
 
Klickar ni på namnet där uppe så kommer ni direkt till länken. 

Här har en bild på huset på utsidan. =)

Dagen i bilder


Man vet att man lever

Har haft en bra natt trots att jag haft ont i ryggen. Låg med riskudde i 1 1/2 h innan jag skulle sova. Sen en Ipren på de.
Ryggen är fortf öm men jag ska dra med barnen till heron city så barnen kan få busa och göra av med lite energi.


Smärta

Mår inte så bra just nu.. Har en sån smärta i mitt bäcken. :(

Jobbat hela dagen från 8-16. Det gick bra, men när jag kommer hem kändes ryggen trött. Riktigt trött. Och nu efter att ha jobbat lite på kvällen och inte gjort något ansträngande så skriker svanken SMÄRTA.

Min tanke var att åka med barnen och min lillasyster som har påsklov till ett lekland i morgon fm. Men nu vettetusan om min rygg orkar. Får se imorgon.

Vad har ni haft för er idag?


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu