Dött

Jag har inte dött, det blev bara inget tillfälle att skriva igår då vi åkte så tidigt igår och jag var för trött för att skriva när jag kom hem igår kväll..
 
Ullared ialf, där var jag igår. Och jag är mycket nöjd med mina inköp. Kan visa er någon dag men inte just nu, har inte plockat upp de ännu. Men det blev en del julklappar. Nu är jag helt färdig =) Skönt! 
 
 
Kundvagnens nummer, utifall jag skulle tappa bort den. Det var en del som gjorde de kan jag säga. Hela tiden ropade dom upp i högtalarna om vagnar som försvunnit osv. Tänk dej att du har shoppat i 4 h och sen försvinner din vagn och du måste börja om. Gah jag skulle bli tokig. Tur att jag klarade mej.
Resan gick ialf hyfsatt smidig. Det tog 5 h och 17 min dit och det tog ca 5 h 20 min hem (och då stannade vi och åt middag också) förstår inte hur de gick till. Dessutom var det mörkare och halare påvägen hem men ändå så tog de ungefär lika långtid. Men det var skönt att få komma iväg för en dag och slippa tänka på all stress kring huset, flytten, barnen, hundarna osv.. Jag är mycket nöjd.
 (Från Jönköping och neråt är de snöfritt och såfort man kom förbi gränna kom snön. Ett tips för er som ska åka idag)
 
 
Såhär trött såg jag ut igår när jag stod i kassakön, som förövrigt också gick förvånansvärt fort med tanke på hur många julklapps handlare de var där. 
 
Nu är barnen lämnade på förskolan. Jag har ätit frulle och ska snart börja slå in presenter och julklappar så allt är färdigt. Skönt att få släppa de =)
 
 
Trötta barn påväg till dagis. Idag fick dom åka pulka dit. Det var MYCKET uppskattat haha.. Leos första pulka tur.
 
Kommer jag någonsin komma i julstämning iår när jag inte får pynta eller något?
Får lyssna på denna låt 100 ggr så kanske ;)
 
 
Trevlig Fredag allihopa!
 

SNÖ

Såfort jag slutade skriva i förmiddags började snön vräka ner. F*n! 

 
Inte bara snön stör mej utan denna blåst. Jag har nog aldrig klagat så mycket över snön som i år. Haha, men det är ju bara för att vi ska bygga hus. Annars tycker jag ju om julen, snön, julpyzzel osv.. Jag älskar när man får baka, byta till julgardiner och inreda. Men jag får se det från den ljusa sidan, jag ska få julpyzzla och inreda vårat hus nästa vinter. Det är ju nästan så man längtar tills man får skotta sin egen garageuppfart (jag sa bara nästan). haha...
 
Om det blåser storm imorgon och det är många minusgrader så blir de inge Ullared. Då kommer ta för långtid för oss att åka. De tar ju som sagt ca 5 timmar dit och 5 timmar hem. Men jag håller mina tummar och tår på att snön smällter imorgon och att det inte blåser så mycket..
 
Tidigare idag skippade jag faktist packningen som jag skrev. Jag började packetera julkalender leksakerna till barnen. Förra året fick bara William öppna julkalender (leo var så liten), men iår ska dom båda få öppna. Men denna ggn blir de ingen upphägning av paketen som förra året, tror inte kalendern som är gjord i tyg skulle hålla så bra. Så iår har vi gjort så att dom får 1 paket var/dag och dom är märkta från 1 till 24. Dvs 48 st paket. Puuh, mycket att slå in. Dom är nerlagda i påsar. Sen varje dag ska jag eller Lucas skriva siffran som William får leta efter på dom små paketen. Han ska då hitta två stycken 1:or (en till william och en till Leo). På så sätt kommer det hjälpa william med räkningen och hur sifforna ser ut. Fiffigt va? 
 
Nej klockan börjar bli mycket och jag ska upp kl 6 imorgon för omväxlings skull. Men jag ska ju faktist hinna fixa iordning mej och ta ut hundarna innan vi åker. 
Tur man har såna fina vänner och bra släkt som hjälper en med hundpassningen medans jag shoppar loss ;)
 
Godnatt, sov så gott
 

Inomhus

Jag såg nu att allt jag skrev igår bara flöt ihop. Hm.. Ser inte så roligt ut men hoppas ni kan läsa de ialf =)
 
Har precis lämnat barnen på förskolan, Tänkte packa lite senare idag, inte alls nå roligt väder att vara ute i ändå. Och inte ha hund heller för den delen. Men jag hoppas på att plusgraderna fortsätter att regera fram till julafton för då bör snickarna fått upp takpannorna på taket ialf ;)
 
Det händer inte så mycket just nu, man jobbar, äter, sover.. Ibland får man tråkiga besked, som jag fick igår. Inget jag vill dela med mig av just idag. Men det gör ont att tänka på det. Jag säger bara Fuck cancer!
 
Har ni sett filmen kodnamn Lisa, sista filmen av Johan Falk filmerna? 
Jag rekomenderar den stark! SÅÅÅÅ bra.. Bland dom bästa svenska filmerna jag har sett. 
Har för mej att den ska gå på bio i början på Februari. Jag säger bara: SE DEN PÅ BIO! 
GRYM!
 
Imorgon är den roliga dagen kommen, ULLARED! Som jag har längtat och längtat. Nu hoppas jag att plusgraderna regerar som sagt och att bilderna håller sej undan imorgon. Inga bilköer för att folk ska krocka och grejer. Det har vi inte tid med. Här ska shoppas =)
 
Nej om man ska ta sej i kragen och börja packa lite då. 
 
                                                            

Lillfisen söker värme. Gosigare hund får man leta efter.   

Läkarbesök, packat

Läkarbesöket gick bra idag. Fick lite mer kött på benen angående mjölkallergi. Tog inte så jätte lång tid heller, det var skönt då sambon vart hemma från jobbet med hög feber. Och William fick vara hemma med honom under tiden. 2 st rastlösa barn på ett litet läkar-rum kan inte sluta bra hehe. Lucas mådde lite bättre under dagen så vi passade på att packa 3 kartonger. Mest böcker och fotografier fick åka ner idag. Så nu har vi packat 9 st sammanlagt. På god väg men det är mycket kvar. Vädret har vart hemskt idag. Blåst storm, bitande kallt med regn. Nu på em har det var snöblandat i regnet. Burr... Börjar bli orolig över grunden. Om det kommer snö måste vi stå och tabort all snö när huset kommer. Sen har inte han som ska gjuta våran garageplatta börjat gjuta ännu så nu är jag stressad att han inte hinner innan huset och garaget kommer. Bör man ska ej gjuta när de regnar och är minusgrader. SMHI säger att de kommer bli mycket kallare tills på torsdag, att chansen för snö är stor.. Hoppas dom har fel! Om en stund ska jag och äldsta sonen åka hem till min mamma och äta lussekatter :) 1 år sedan sist så det ska bli mysigt och gott.
Trevlig kväll på er :)

Sjukdom

Haft fullt upp idag. Gjorde naglar på Rani, resultatet får jag lägga in imorgon. Bloggsidan vill inte fungera som jag vill. Sambon kom hem tidigare från jobbet, med illamående och feber. Hoppas verkligen att det inte är vinterkräksjuka. Jag har hunnit vila en del idag, behövligt. Nu är jag på jobbet, ska jobba till 8 imorgon bitti. Sen måste jag åka till deitisten med Leo. Jag ska lära mej lite om laktoskost. Då Leo är mjölkallergisk. Nej nu blir de återgå till jobbet. Ciao

Naglar

 
Om någon timma kommer Rani hit och jag ska fixa hennes naglar.
Ska sen försöka vila lite, börjar jobba klockan 16.
 
 

Skulle vilja se den igen





Hoppas de kommer en samlingsbox med alla filmerna sen, då ska jag köpa dom =)
Jag tycker att 1:an och 5:an är bäst. 
 

Lite förfriskad

Hade fullt upp hela dagen igår. Från att jag kom hem från jobbet tills att kvällen avslutades kl 4. 
Vi hade en trevlig middag hos grannen. Åt god mat och god dricka.
Såhär i efterhand var den nog för god för mej, då jag är så bakfull idag. Usch.. Men vi dansade ute på krogen och jag hade kul. Nu tar de ett tag innan de blir av igen. Nu blir det full sattsning på huset och allt annat runt omkring.
 
Har ialf en sak att se fram emot denna vecka som kommer. Torsdag besöker jag Ullared. Åh vad roligt!
 
Nej nu ska jag se på tv och mysa med min karl. 
Trevlig söndag kväll.

Psst.. du missar väl inte Solsidan kl 20.00 på 4:an?
 
 
Inte så pigg tjej tidigare idag.

häftig målning på naglarna



 
Enkelt? nja.. hehe

Genomskinliga tippar

 
Gjorde naglar på en vän idag, skulle egentligen göra på 2 tjejer men den ena fick förhinder då hennes son fick magsjukan. Trist men det är så som mamma.. Men istället passade jag på att göra naglar på mej själv när jag ändå hade packat upp allt. Jag tog genomskinliga tippar, med slitter som jag strödde in i gelen. Resultatet =) (lite kletiga på bilden men de är oljan jag precis hade satt på)
Så nu är händerna redo för fest imorgon hehe.
 
Snart ska jag bege mej till mitt ordinarie jobb. Börjar kl 16 och slutar kl 8 imorgon bitti. 
Vad gör ni en fredag som denna? Ska alla på SHM idag? 
 
Trevlig fredag 

Swedish house maffia

 
Hoppas att alla som älskar swedish house maffia kommer få en ordentlig fest ikväll, imorgon och på lördag. Jag är inte ett dugg avis (sjukt avis)..
När man ser den här videon vill man ju bara börja hoppa, dansa av glädje. Dom är så bra!
 
 
 
Tusen tack vill jag säga till min kära kusin Emelie som fixade min header igår också. Jag är inte så hajj på dehär med blogg ännu, men jag lär mig.. sakta men säkert ;) 
(emelie om de ser de här så vet jag inte hur man länkar till din blogg. annars hade jag gjort de) 
 
Trevlig kväll gott folk =)

Snart helg

Åh det ska bli så skönt med helg, dels för att jag och sambon ska få roa oss utan barnen en kväll. Ska bli roligt =) 
 
Idag har jag båda barnen hemma från förskolan, så vi trippade hem till min kompis så barnen fick leka med hennes dotter. Men nu är vi hemma igen och har ätit lite lunch, köttfärsås med pasta. Leo sover och William tittar på en film så jag passar på att skriva lite när jag ändå har tid över.
 
Svar på frågor lista: 

Har du någonsin..
Ätit sushi: Nej, men skulle vilja prova
Stått på scen: scen och scen, ja när man gick i skolan
Blivit dumpad: Ja, det har jag
Varit med om en bilolycka: Nej och hoppas jag slipper
Klättrat i bergen: Nej.
Sett vita huset: Inte i verkligheten men på bild ;)

------------------------------------------------------------------------


Antingen eller..
Kallt eller varmt: Varmt
Svart eller rött: Svart
Regn eller snö: Snö
Ull eller bomull? Bomull, ull sticks så mkt
Rosor eller tusensköna: Rosor
Vår eller höst: Vår
Historia eller vetenskap: Båda är intressanta
Matte eller engelska: Matte


--------------------------------------------------------------------------------


Inom de senaste 48 timmarna..
Haft seriöst samtal: Nej
Kramat någon: Ja, mina barn
Samsats med dina föräldrar: Nej
Bråka med en kompis: Nej
Gjort en tjänst: Nej inte tjänst sådär, men passat ett barn medans mamman gick ut med hunden.
Fått en komplemang: Nej, tror inte det, de får man allt för sällan ;)

--------------------------------------------------------------------------------

Antigen eller...
Blond eller Brunett: Båda
Blåa ögon eller Bruna ögon: Blå
Vanilj eller Choklad: Choklad
Hund eller Katt: Hund självklart
Lip-stick eller Lip-gloss: Lipgloss
Rock eller Rap: Rock
Rosa eller Lila: Oj svår fråga, är inte så förtjust i såna färger men rosa får jag väl säga.
Tv eller Dator: Dator
CDs eller Radio: Radio
Basket eller Fotball: Fotboll
Äpple eller Apelsin: Apelsin
Morgon eller Kväll: Kväll
Kyckling eller Kalkon: Kyckling 
Berg-och-dalbana eller Vattenbana: Vattenbana, är så höjdrädd
Guld eller Silver: Guld
Nike eller Adidas: Nike tror jag
VH1 eller MTV: MTV
Vinter eller Sommar: Sommar
Gå eller Springa: Gå
Stranden eller Bergen: Stranden
Stan eller Landsbygd: Det beror på, hemma känns tryggare och lugnare på landsbygden medans stan för shopping.
Stjränor eller Månen: Stjärnor
Sko eller Sandal: Sko
Bad eller Dusch: Båda
Syster eller Broder: Båda
New York eller California: Aldrig varit i Usa överhuvudtaget så det kan jag inte svara på ;)

 

Nu fördrev jag tiden litegran. Undra om man ska ta sej en powernap medans barnen vilar =) 

 
Bland det finaste jag har!

Åh den är ju så bra

 
Tycker ni inte också det? 

Oj oj oj

Idag har mina stackars muskler fått jobba. Det var inte bara en garderob kompisen skulle kasta. Utan typ 8 st, sen en massa andra saker. Jag är så mör och trött i kroppen. När jag trycker på tanjenterna skakar hela händerna haha.. Kommer få smaka på träningsvärk i både ben och armar imorgon vill jag lova. haha

Igår när jag hjälpte min kompis Kitti och möblera om så fick jag en hårmunk som jag letat sååå länge efter =) Så idag provade jag den. Resultatet: 
Häftigt, ellerhur? ;)

Nåväl, jag har hittat 2 juniorsängar till barnen som jag ska hämta ikväll med min pappa (dom får stå i min pappas garage tills vi får flytta in i huset). Leo har fortf sin spjälsäng, och han börjar ju bli en stor kille så då får man ny säng =) Begagnat är ju också så bra, tänk vilket bra pris jag kom över.. Varför köpa nytt när man får så mkt mer för pengarna när man köper second hand? När saker dessutom är i bra skick så tycker inte jag att det spelar ngn roll. Visst, jag skulle väl inte gå på second hand och köpa underkläder eller såna saker men prydnader, en del kläder, möbler osv.. Det är ju bara bra, dessutom sparsamt mot miljön ;)
Tradera och blocket, vilken hyllning jag ger dom nu! hehe..
 
Här har ni bild på sängarna jag ska köpa. (båda är likadana)
Dom finns inte att köpa längre på ikea, men det jag mest älskar med sängarna är just molnformningen på kanten. Där hade jag faktist tänkt sätta ngn fin väggdekor (om jag hittar ngn som passar in på söm och barn) någon liten sov ramsa kanske. Vi får se, ska först se på ullaren om dom har något. Annars blir de tradera ;) 
Som sagt tradera is the shit..
 
Snart blir de hämta barnen från förskolan. Först några till måsten, Hänga tvätt och plocka ur diskmasiknen. Usch...
 
 

Myser med Chanel

 
 
 
 
Det gick bra att möblera om hos min kompis. Hennes dotter blev jätte glad när hon kom hem från skolan. =) Härligt, alltid lika roligt att göra en annan människa glad..
 
Just nu sitter jag och minsta hunden och myser, jag i min lila jumpsuit och hon matchar med sitt halsband ;) 
 
Imorgon blir de lämna barnen på förskolan och sedan bege sej till min killkompis och hjälpa han att kasta massa saker i en kontainer som placerats ut på hans gård. Kommer säkert ha träningsvärk efter imorgon. 
 
Har fått in en del nagelbokningar nu i veckan =) Vad roligt. Så nu blir många tjejer fina om händerna till helgen ;) 
Vill du oxå få fina naglar? Jag har en sida på fb som heter Göra naglar. Kika in där om du vill se några av mina kunders naglar, och info finner du även där.
 
Nej nu blir de hoppa ner i bingen och sova. Måste vara stark för att orka med morgon dagen ;)
Natti natti
 
 
 
 
 

Snart snart

Åh, jag har suttit och tänkt halva natten på de här med el i huset. jag blir inte klok.. Kommer inte fram till något. vad är de genomsnittliga priset för uppvärmning och hushållsel i ett nybyggt tyr? Ligger de runt 1000 lappen?

Nå väl, ska hoppa in i duschen och sen gå hem till min kompis. Kl 14 blir de hämta barnen från dagis. Nu e jag "lång" ledig, till fredag =) Och på lördag ska vi ha barn- och hundvakt.. Dvs vi ska äta god mat, umgås med härliga vänner. Slutar nog med en utgång. Alla med småbarn vet precis vad jag pratar om när jag säger att egentid tillsammans är något man får ta vara på stunden. Precis det ska jag göra =)

Trevlig förmiddag!

Jobb

Sitter på jobbet, och zappade mellan kanalerna och hamnade på TV3. En dokumentär om sexmissbrukare. Hjälp, tänk om man hade vart de.. Hur skulle man orka tänka på sex 24/7? Men hoppas dom kommer på någon terapi så dom som har de kan få hjälp.

Nåväl, slutar kl 8 imorgon bitti, ska äta lite frukost, vila och sen gå hem till en vän och luncha och hjälpa henne möblerna om i hennes barns rum. Ska bli roligt :)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Ullared/Gekås

 
Den 29 November sticker jag direkt efter ett 16 h arbetspass ner till Ullared med min kusin.
Jag längtar så jag spricker, hur mycket fina saker finns de inte där? 
Jag ska köpa massor med fin inredning till huset. Jag bör igentligen göra en shopping lista, men jag vet ju hur jag fungerar och utöver den listan jag gör kommer säkert 1000 andra saker få följa med mej hem ;)
 
Shopping listan so far: 
 ~ 
En lagom stor Vit segelbåt (Ska få pryda vårat sovrumsfönster)
Överkast till sängen och lite prydnadskuddar (Marine tema)
Någon snygg köks- och vardagsrums lampa (Den i vardagasrummet ska vara stor)
~
Panelgardiner till köket, vill ha 4 st som ska gå omlott med varandra (I turkos och beige eller gräddvit)
~ En 5 armad ljusstake som ska få pryda vårt köksbord.
~ Väggdekor, jag har hittat på tradera men tänkte se om man hittar ngn så man kan få se live hur dom ser ut.

Det är vad jag har kommit på änsålänge, kanske en del andra dekorations prylar i turkost ska få åka med hem också. Men såklart kommer den fyllas på när man ser vad som finns i varuhuset, har aldrig vart där förut så det ska bli spännande.. 
För er som har vart där, vad ska jag ha för förväntäntningar på kvalite och pris? Är det bra priser?
 
(  Pssst, tänkte faktist köpa lite julklappar till nära och kära där ifrån, men det säger vi inte till ngn  ;)


Kommentera gärna så jag får något att svara på ;)
 
Här är lite ögongodis jag har sett från deras hemsida http://www.gekas.se/blogg

Nyårsoutfit?

Ljusstaken jag pratade om (Hur snygg?)

Smyckesträd, perfekt för mej som inte har ordning och reda på mina smycken. 

Fick veta att denna servis även finns i turkos. Som taget =)
Hur söt och mysig är inte den här då?



Idag kommer den ut

Idag kommer min blogg bli länkad ut på älvsbyhus hemsida. Yeay, hoppas att jag kan inspirera flera läsare :) så snart huset kommit så kommer jag självklart att lägga in roliga bilder och dela med mej av mina idéer och självklart visa upp resultatet av vårat hus både utvändigt och invändigt :) låter de bra? ;) 

Twilight breaking dawn 2

 
 
Inte ett dugg besviken, fy fasiken va bra den var!
 
 
 
Karro och Henke =)


Fullt upp

Idag när slutade fick man frukost severad på en gång. Lyx =) 
 
Sambon är och har vart iväg hela förmiddagen och fixat våran bil som strulat en del. Vi vill fixa de innan de blir snö och vi flyttar. Det är själva hjulet back som blir varmt när man kör, och när man kör så skakar bilen lite granna. Så han skulle ta reda på vad felet är. 
 
Jag, barnen och hundarna tog en långpromenix och avslutade det med att sparka boll ute på gården. Nu är vi inne igen och värmer oss. Inte så kallt ute med de blåser och små duggar lite så man blir lite kall ändå.
 
Nu blir de invänta sambon så vi kan förbereda middagen. De blir tacos! Mmm, de va så länge sedan vi åt de. Sen kl 17 ska jag hämta upp min kompis Karro och hennes sambo Henke, sen bär de av mot Heron city och titta på sista filmen av Twilight. Åh vad jag är förväntansfull. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. eller? ;)
 
 
 
Har pratat lite med sambon om vilken elleverantör vi ska ha i huset sen. Just nu har vi telge energi, och dom verkar ganska dyra om man jämför med olika andra leverantörer på www.elskling.se. Ialf när man bor i villa. Någon som har några bra tips?
 
Adressändrat har vi hunnit göra i helgen också, skönt och ha det klart. Nu återstår bara flyttning av telefonen och bredbandet. Men kommer byta det också efter flytten då vi ska dra in fibernät till huset. Och då kommer vi ha telia, idag har vi tele2 både på hemtelefonen och på vårat mobila internet..
 
 
En gammal bild från när gubbarna är på tomten och arbetar, innan grunden blev monterad. =)

Lördag

 
Denna helg är min jobbhelg, dvs att jag börjar jobba om 2 h. 
Har ändå hunnit med en del idag. Familjen åkte iväg till mediamarkt söder nyöppnade vid scaniarinken. Handlade inget men fick upp mycket planer om framtida köp. Typ en ny dator, tv och bio systems högtalare. 
Efter de for vi till hem ljuva hem som ligger i Järna. Hittade massa fina saker och små detaljer. Men köpte inget direkt (köpte en ägg klocka och william fick glitter spray till håret) då jag ändå ska till Ullared den 29:de.  
 
Nu blir de passa på och vila innan jobbet. För imorgon blir de inte sova ngt efter jobbet då det kommer en familj och vill titta på våran lgh. 
Imorgon kväll blir de sista twilight filmen på bio. Ska gå med två känner. Äntligen, som jag längtat :) 
 
trevlig kväll på er alla 

Pepplåt



Min pepplåt som jag älskar just nu
 
 

Varför just Älvsbyhus

Många frågar om varför vi valde just att bygga med Älvsbyhus, tänkte jag kunde dela med mej om våra tankar och funderingar.
 

Sommaren 2011 började våra tankar gå om hur vi ville bo, hur vår framtid skulle se ut (var höggravid med yngsta sonen, med en grymt jobbig foglossning). Bor i en hyresrätt idag där hyran är alldeles för hög mot standarden och kände att vi vill ner på markplan. Började umgås och bli tajtare med min kusin (som bor i samma område där vi bygger) jag och sambon började små prata lite om att hålla ögonen öppna om rätt hus dyker upp. Husen dök aldrig upp eller så dök dom upp men till helt fel priser. Men hade sett tomten som vi idag bygger på men då var de banken som var problemet. Lån hit och dit. Kontantinsatts hit och dit. Så tanken åkte ut i sanden helt enkelt.
 
Hösten 2011, jag började känna mej mer eller mindre panikslagen då vi fick veta att hyran skulle höjas återigen vid årslutet. Ville ner på markplan och slippa denna trapp vi hade idag, ville slippa denna fjuttiga lägenhet på 76 kvm (4:a) med en hyra för ungefär samma summa som att äga ett helt hus. 

Våren/sommaren 2012, tomten åkte jag förbi några gånger under mina besök hos min kusin. Jag sucktade och ville verkligen köpa den. Vi fick veta att det var just Älvsbyhus-husen som skulle byggas på det området där tomten låg. Det passade oss perfekt då vi redan hade beställt hem en älvsbyhus katalog några månader innan. Vi kontaktade älvsbyhus säljaren som hade hand om området och bad om att få en boende kalkyl. Snabbt och gjort så fick vi en kalkyl där vi fick se att de skulle skilja dryga tusen lappen med det boendet vi har idag till att äga ett hus på 121,4 kvm och betala till oss själva. Vi ringde dom som ägde marken/tomten och frågade om dom kunde hålla tomten tills vi pratat med banken. Det gick dom med på.
Nu har det var bara kontantinsattsen som var vårat problem.
Vår kontaktperson genom älvsbyhus berättade att dom precis börjat lånat ut till 10% av kontantsinssattsen, yes tänkte vi. 
Vi kontaktade banken och bad om ett möte, till mötet tog vi med alla kalkyler vi fått av karln från Älvsbyhus.
Bankmannen bad om att få behålla våra kalkyler så skulle han prata med sina kollegor och kontakta oss nästa dag. Sagt och gjort. Så nervösa satt vi med spänning och väntade på vårat "öde" (det kändes verkligen så, för det här var våran enda chans) 
Banken mannen ringer: "Ni får lånet beviljat, jag skickar över lånebeviljan via post, ni har den senast på måndag!"
Den lyckan vi/jag kände då gick inte att beskriva, jag kom in i något lyckorus. =) Men vi ringde snabbt upp dom som skulle sälja tomten och berättade att vi fick lånen beviljade. Dom bad oss komma veckan där på när vi hade fått hem lånebeviljan och skriva på ägarpapprerna. 
Nu var vi äntligen Tomt ägare!

Hösten/vintern 2012 Här är vi nu. Vi har fått välja inredning, så som tapeter, golv osv. Grund och allt är påbörjat. Vårat hus kommer den 13/12 (på lucia) och fått datumet 24 januari 2013 som slutbesiktningsdag. Och hoppas då att vi kommer få flytta in helgen den 25-26 Jan då vi ska vara ute från våran lägenhet (städad och klar) den 1 Februari. 
 
Är det någon som undrar något så lämna en kommentar så svarar jag självklart. 

Hur ser tomten ut nu?

Jo såhär ungefär, lite lerigare nu i verkligheten
 
 
Grunden är lagd, och lerigt är det. Grunden ska fyllas lite, sen ska garaget gjutas som jag skrev tidigare. Denna vecka började dom med att dra ledningar för el, bredband osv in i grunden. Sen ska dräneringen göras runt huset och det skulle dom börja med idag. 

Åh kan det inte bli Lucia typ NU? =)

Naglar

För er som inte visste så håller jag även på med att bygga naglar på min fritid på vänner och bekanta. 
Igår ville min lillasyster göra sej fin då hon skulle iväg på bröllops firande på lördag. Här har ni resultatet:
 
Dessa naglar är byggda med gele och vanlig enkel fransk manikyr tipp.
Några Små dragningar med en tunn pensel med både svart och silver glitter.
Vad tycks?

Turkos

Jag jobbar mycket kvällar och nätter på mitt jobb. Detta har resulterat i att sen jag började jobba igen i Augusti i år (efter mammaledigheten) sover jag jätte dåligt på nätterna. Vaknar och somnar, vaknar och somnar.. 

Inatt låg jag och tänkte på vårat kakel i köket, vi är fortfarande ute och letar efter de rätta kaklet till rätt pris såklart. Något vi är helt inne i är färgen turkos och helst i glasmosaik med avlånga plattor. 
Här är några som jag är storförtjust i.
Lånad av bygghemma.se

Lånad av någon blogg

På sista bilden ser de nästan ut som om plattorna gåt åt de gröna hållet, men jag vet inte.. 

Men tema turkos är de rätta för oss i vårat kök dvs kakel turkos med vit fog, turkosa detaljer,. Våra köksluckor kommer vara vita, vitvarorna vita och bänkskivan kommer gå i mörkgrå. Åh det kommer bli så fint =)
 
Har ni någon sida ni kan tipsa om där kakel för bra pris finns, vi har ju som sagt inte bestämt oss än. 

Packning

Första 3 lådorna är packade. Packade ner lite spel och sånt vi inte använder dagligen. Lite ljus och andra dekorationer som inte behövs som ändå legat i lådor fick också åka ner i en kartong.

Undra hur många kartonger vi kommer behöva i slutändan. Hm..

Bilder på familjemedlemarna


Jag

Sambon Lucas och Leo

William 

Nellie

Chanel



Blir inga bilder

Inga bilder idag på själva tomten hur den ser ut just nu för mobilappen vill inte fungera..

Bilder

 
Här är tomten orörd, tagen i Juli 2012.
 


 
Förberedelserna är många och likaså papperarbetet. Man ska ju inte tro att det bara är skriva på för lagfart/pantbrev och genomgå ngt bankärende. Utan det är ganska mycket eget ansvar att saker och ting kommer in (papper, bygglov osv) det är många samtal som måste ringas för att se till så att allt flyter på. Ett tag började man undra vad man hade gett sej in på. Nu när man börjar se ljuset i allt arbete så börjar de kännas på riktigt. 
 
 
Slänger in lite bilder tagna från mobilen så ni får se hur de ser ut nu efter grunden är monterad.
 

Kort fakta

Välkommen till att få läsa första raden i min nystartade blogg.
 
Kortfattat om mej och familjen:
 
Namn: Jenny Mangs Loftén
Ålder när bloggen startades: 24
Familjen: Består av mig, min färstman Lucas, William, Leo och hundarna Nellie och Chanel


Just nu: Håller vi på att bygga hus i området Sätra gård som ligger 6 kvm från Nykvarns centrum. Vårt hus kommer från hustillverkaren Älvsbyhus http://www.alvsbyhus.se/ där har vi valt hustyp Tyr som är ett enplanshus på 121,4 kvm med öppna ytor. 
 
 
 
Huset i sej är inte så överdrivet stort, det känns perfekt med allt i ett plan. Denna bild är lånad av Älsvbyhus hemsida och därav stämmer inte färgen med det vi ska ha. Vårat hus kommer bli vitt med gröna knutar.
Hur långt har ni kommit i bygget: Vi har kommit så pass långt att grunden är i stortsätt färdigt, det är lite runt om som måste stabiliseras. Så att lastbilarna kan komma in på tomten utan att sjunka när marken är lerig och blöt. Sen ska våran garage-platta gjutas. Huset kommer i moduler och dom levereras den 13 December. Så inte långt kvar, precis 1 månad. Känns hur skönt som helst.
 

Det här var i stora drag om hur vi har det just nu, och hur våran framtid ser ut med hus och massa projekt det får tiden utvisa. Vill ni följa med?
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu