Kort fakta

Välkommen till att få läsa första raden i min nystartade blogg.
 
Kortfattat om mej och familjen:
 
Namn: Jenny Mangs Loftén
Ålder när bloggen startades: 24
Familjen: Består av mig, min färstman Lucas, William, Leo och hundarna Nellie och Chanel


Just nu: Håller vi på att bygga hus i området Sätra gård som ligger 6 kvm från Nykvarns centrum. Vårt hus kommer från hustillverkaren Älvsbyhus http://www.alvsbyhus.se/ där har vi valt hustyp Tyr som är ett enplanshus på 121,4 kvm med öppna ytor. 
 
 
 
Huset i sej är inte så överdrivet stort, det känns perfekt med allt i ett plan. Denna bild är lånad av Älsvbyhus hemsida och därav stämmer inte färgen med det vi ska ha. Vårat hus kommer bli vitt med gröna knutar.
Hur långt har ni kommit i bygget: Vi har kommit så pass långt att grunden är i stortsätt färdigt, det är lite runt om som måste stabiliseras. Så att lastbilarna kan komma in på tomten utan att sjunka när marken är lerig och blöt. Sen ska våran garage-platta gjutas. Huset kommer i moduler och dom levereras den 13 December. Så inte långt kvar, precis 1 månad. Känns hur skönt som helst.
 

Det här var i stora drag om hur vi har det just nu, och hur våran framtid ser ut med hus och massa projekt det får tiden utvisa. Vill ni följa med?
 

Kommentarer
Postat av: Jimmy

hej där trevligt hus ni har, har en liten fråga om ert hus, är själv lite intresserad av att bygga ett älvsbyhus. vad ligger er månads kostnad på ca med försäkring lån amortering etc för att få en bild vad månadskostnaden blir ca, och vad är det för skiva som sitter i badrummen, och vad haände med avlopppet egentligen var det byggarna som klanta sig, hoppas på svar, mvh Jimmy

Svar: hej Jimmy. Vad roligt att du tycker de =)Ja de tycker jag att ni gör rätt i. Jag ångrar inte en sekund att bi byggde med älvsbyhus.
Ja avloppet är nu fixat. Äntligen. Vi hade anlitat ett annat företag som gjorde grunden och det ångrar vi idag. Dom hade glömt ansluta kopplingar med varandra, jätte konstigt. Det tyckte dom också. Vi ångrar att vi inte tog älvsbyhus som tillverkare på allt. Men så kan de vara när man är efterklok. Men älvsbyhus gör husgrunderna också om man vill de.
I vårat badrum har vi våtrumsskivor (som idag är standard hos älvsbyhus). Dom känns och ser ut som vanligt kakel men det är skivor som fästs ihop. Jätte bra, dom kan jag verkligen rekommendera då det ser så bra ut och de är mycket enklare att hålla rent då de inte fastnar smuts i fogarna som är så svårt att hålla rent. (vet att ikea har såna också som man kan ha i köket istl för vanligt kakel) jätte fiffigt =)
Vi hade ju som sagt inte hela kontantinsattsen, vi la in själva 135 000 kr och sen tog vi ca 180 000 kr i lån hos älvsbyhus. Månadskostnaden är ju helt olika beroende på vad hela summan för hus+tomt och vart i landet du bor. Men vi köpte en tomt för 800 000 kr, själva huset kostade för oss ca 1,3 milj, men vi bor i stockholmslän och jag vet nu inte vart du bor och vad tomterna kostar runt dej. Men sammanlagt hamnade vårat lån på ca 2,2 milj + 180 000 kr och då la vi in 135 000 kr som sagt. Men i de har vi dragit in fiberlan, vi har köpt till garaget genom ä-hus osv..
Vi har inte hunnit bo här så länge så jätte svårt att säga på rak arm på vad allt går på per månad. Men vi har ungefär 8000kr vi betalar till våran bank/mån och då amorterar vi 1000 kr hos banken. sen har vi 3500 kr vi betalar till ä.hus/mån och där är 3000 amortering. sen driften (el/vatten/hushållsel/sophämtning) ligger på ca 1700-2000 kr/mån. så sammanlagt med det hamnar vi på 13500 kr/mån med allt det. Hoppas jag svarade så du fick en uppfattning om hur vi har de. bara hojta om du undrar ngt mer =) Mvh/jenny
Jenny Mangs Loftén

2013-03-04 @ 19:05:25
Postat av: jimmy

tack för det svaretvverkar toppen med väggskivorna som bra alternativ till kakel. men ni får då betala det lilla lånet med kontantinsatsen til ä-hus också, jag trodde att enligt deras beräkningar skulle ligga på ca 7500 kr månaden inkl drift sopor etc lån ränte, eckl amortering, men det verkar inte så enligt din förklaring, det blir ju en avsevärt mycket högre kostnad som kanske beror på att tomten ni har kostar mycket, min på ca 200 000 kr med vatten & eldragning.
mvh Jimmy

2013-03-05 @ 12:20:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu