RIP

Vila i frid älskade morfar. Kommer sakna dej nå oerhört. Nu slipper du ialf lida. Vi ses igen på andra sidan <3


Inte sova

Blev inte någon sömn idag.

Efter jag hade slutat så åkte jag hem till svärmor och åt frukost. Sen vidare hem till min mormor och fikade. Där mötte jag min mamma och hennes sambo också. En jobbig tid för oss alla. :(

Efter jag hade kommit hem hade jag 1 1/2 h på mej att göra ngt innan jag var tvungen att gå på utvecklings samtal för Leo. Jag tog en promenix med hundarna i solen. dammsög och har tvättat 2 maskiner tvätt. Var inte så överdrivet trött då.

Men vad tror ni att jag är nu? Så himla trött. Skulle vilja stupa ner i sängen. Men icke de. Invänta sambon och laga middag. Snart är det helg. Längtar! Jag är ledig lör och sön :)

Bild från promenaden


Jätte trött

Bland de segaste nätterna på jobbet (var inatt) tiden verkade stå helt still. Mycket tankar som bollar runt i min skalle.

Idag måste jag sova lite innan jag ska hämta barnen. Hoppas dom ringer från inredningsbutiken och säger att jag kan hämta den andra tavlan. Den är redan betald och färdig så det bör gå smidigt och snabbt.

Tänkte försöka mej på en lång promenad med hundarna också. Måste rensa tankarna.

Vad gör ni idag


Måste

Måste skriva av mej lite.

Jag vill kunna hjälpa, men ingen kan göra något. Det känns så ovist. :( att någon så fin människa bara ska behöva vänta på att få somna in. Bara tanken på att det kan vara sista gången som jag såg honom igår. Att behöva plågas sina sista timmar i livet. :(
Jag önskar att jag kunde hjälpa!



Artikeln

Igår kom våran lilla artikel ut på älvsbyhus hemsida. För er som vill läsa den så hittar ni den HÄR.

Tänka sej att vi var först ;) 

 

Sprutor

Har haft en jobbig natt då Leo har vaknar många gånger. Så idag är man jätte trött.

Har precis ätit frukost. Ska ta mej en dusch och sen köra barnen till dagis. Sen åka vidare till veterinären, det vankas vaccination för hundarna. :) hoppas det ska gå bra. Dom brukar vara duktiga på de.
Chanel här hemma löper just nu. Så hon är deppig och slö. Hoppas det är över snart.

Ikväll och inatt vankas det jobb. Hur ska det gå efter så få timmars sömn inatt. :(


Shoppa shoppa shoppa

Gick av mitt pass i morse. Riktigt trött och svullna ögon efter en tung natt med lite gråt och mycket tänkande.

Tog mej ett bad och gjorde mej lite fräschare. Fick fin besök av säljaren som sålde vårat hus med namn Ali Boxner. Han kom över med en gåva :) badlakan. Han ville se hur vi hade de. Så himla trevlig kille! Rekommenderar varmt.

Flängt i affärer har jag och min kusin gjort också. Köpte en rörelsedetektor lampa som ska sitta på husväggen så det tänds upp när man kommer med bilen på kvällen osv :)
Sprang även in och köpte mina tavlor som jag sucktat efter så länge. Den ena var slut så jag fick bara med mej ena hem. Men dom skickade efter den andra, ska hämta den på torsdag fm. :) Kusinen köpte så himla fina och coola tapeter, hade jag inte haft nytapetserat så hade jag också köpt dom.
Fina visst?


Har även vart hos min morfar på sjukhuset. Vill inte gå in så mycket på det mer än att han betyder mycket för mej och att han är svårt sjuk.

Nu sover barnen. Har min lillasyster här ( hon har sportlov ) så hon passa på att sova kvar. :) ätit tacos och nu ska vi mysa framför tv:n. :)

Trevlig kväll till er alla

Här har ni en bild på min ena underbara tavla!


Nytt utseende

Vad tycker ni om bloggens nya utseende? Fint visst?

Tänkte att nu går snön försvinna och våren får titta fram. Så liten blomma med viktigt budskap får pryda min blogg.


Som ett slag i ansiktet

Man måste ta hand om nära och kära. Glöm inte, glöm inte.

Nu på sista tiden har man blivit påmind om hur skört livet är. Vi måste lära oss att leva i nuet, även om man blickar framåt. Man vet aldrig när det är försent.

Just nu är mina tankar hos min svårt sjuka morfar. <3


Måndag/löning/jobbnatt

Dagen har gått i ett ända sen barnen slog upp sina blå.
Det har vart att lämna på dagis, hämtat svärmor och storhandlat. När jag trodde att jag skulle få sova och ta det lugnt så ringde de på ytterdörren.
Där står en kille från ett larmföretag som ville komma in och sälja deras larmtjänster. Efter 1 1/2 h så bad jag han återkomma så sambon fick kolla och höra hur det var.
Jag vill inte ta egna beslut.
Har ni larm hemma? Vad och hur ser erat ut?

Fick en kommentar här om dagen om jag inte kunde fotografera lite hemma hos oss. Jag ska göra de såfort jag fått upp lite tavlor och köpt lite saker dom vi ska ha. Vill inte visa ofärdiga resultat.
Tänkte ev köpa 2 tavlor och ny tvbänk här i veckan. Vi får se om man får tid till de. Jobbar en del. Och när man väl är ledig bör jag egentligen ta de lugnt ;)

Bilder kommer snart. Promise!


Working

Som ni vet så jobbar jag idag med. Går av om 1 1/2 h.
Då blir de skynda sej hem och börja med middag. William, Lucas och Leo är på barnkalas.
Och efter vi ätit ska vi iväg på kalas för Lucas systerdotter och hans storasyster fyller år. Så ser min söndag ut.
Hur ser eran ut? :)

Imorgon är det jobba kväll och natt. Så på förmiddagen ska jag iväg och stor handla. Ska ta med mej svärmor också.

(Håret idag)


Fråga

Fick en fråga om jag kan ge några tips på hur man kan fixa sitt hår snyggt men ändå enkelt.

Mitt tips:
Fixa alltid håret på torrt hår.

Helst ska inte håret vara så rent, får gärna ha tvättats dagen innan.

Jobba på volymen vid hårbottnen först (antingen tupera eller använda krustång)

Hårspray är det som gör att håret hålls kvar. Spraya INTE håret förrän du är helt nöjd. För sprayar du först och sen kammar el borstar på så ser håret flottigt och smutsigt ut. Utan gör de steg för steg eller som jag i slutet när frisyren är klar.

Oftast blir håret som bäst på mej när jag inte försöker göra håruppsättningen felfri. Så försök dej fram.

Kan man göra en inbakad fläta på sej själv så kan man göra många olika frisyrer. Bara att tvinna håret (ta 2 slingor och tvinna dom och sen snurra dom runt varandra)

Hårnålar och små hästtoffsar är också bra att ha hemma om man gillar att göra frisyrer som ska sitta lite hårdare.

Ska man göra en bröllop el brud frisyr så tycker jag att en heluppsättning (av hela håret) är snyggast. Kanske lämnar någon slinga i nacken el vid öronen.

När jag bloggar via bloggappen så kan jag inte lägga in länken så ni kan klicka på länken. Så ni får kopiera den. Titta på videorna så hittar ni några enkla tips :)

http://xn--hruppsttning-lcbi.se/haruppsattning-vardag/


Instagram

Är du sugen att följa mej på instagram så lägg till mej: jennymangs


Lite skrivande

Måndag den 4 mars kl 10 har vi fått tid till banken för att omforma vårat byggkredektiv som det så fint heter, ska bli ett bolån/villalån.
Nu börjar tankarna om hur vi ska lägga upp lånet. Ska vi dela lånet på olika år el ska vi låta allt bli ett lån med samma ränta (blir dock högre ränta då). För er som undrar så har vi lån på ca 2,3 milj hos banken. När jag och sambon hade våran bostadsrätt i södertälje så minns jag att vi delade upp vårat lån i 3 delar. Undra om man ska göra samma denna gång. Vad tror ni, någon som har några råd?

Vi har mycket framtidsplaner om vad vi vill hinna göra det här året, framförallt på huset. Målet är att snart köpa husfärg till fasaden. När vi just pratar färg så kan vi inte bestämma just märket på färgen för att få det så hållbart som möjligt. Jag vet inte hur lång tid man ska sätta på målning av huset. Men säg att vi börjar i slutet av april (om vädret är så varmt som de vart några år nu i april) sen har vi maj på oss. Jag vet inte riktigt. men kämpar man på bör ju 1 månad vara tillräckligt?

För att på semestern v 29-31 bygga altan. Sambon tar semester v 29-32, medans jag tar 3 v då jag behövs på jobbet. :)
Man vill ju även hinna vara familj och njuta av sommaren. Så inte bara måla och bygga hela tiden.

Innan vi kan börja med något så ska han som gjort vår grund höja upp marken och släta till den 5 meter ut från huset. Just nu ser tomten ut som en bergodalbana. ;)

Jag har lovat barnen en stor studsmatta i sommar ialf. Det är något jag tänker hålla. Jag vet hur mkt William gillar att hoppa studsmatta. Min pappa har haft en på sin tomt 3 år i rad. Och Wille bara hoppar och hoppar. Kommer dock köpa nät som ska sättas runt. Det hade inte min pappa på sin, jag var nervös hela tiden ;) hönsmamma som man är. Haha

Gräset på tomten kommer nog ligga på is till sommaren 2014. Kanske lägger ut plattor på framsidan till hösten. Vi har en vision i huvudet (vi delar samma jag och sambon) om hur det kommer se ut när vi är klara. Det kommer bli såååå fint!

I LOVE MY HOUSE!



Inte så sugen

Att gå ut idag när jag såg att de var typ 10 minus utanför fönstret. Men jobbet kallade så det var bara att pallra sej iväg.


Resultatet

Tänkte lägga upp resultatet på min väns tatuering. Så himla fin :)


Tatto

Man blir sååå sugen att göra en till tatuering när man ser hur fint de blir :)

Min kompis är jätte duktig, hade dock inte förväntat mej något annat. Har man fött barn så är ju denna smärta löjlig ;)


Vakna

Brukar du lyssna på vakna med the voice el vakna med nrj som de heter nu?
Varför ändrar man ett bra koncept!? Låter helt fel med vakna med nrj. :/ är det bara jag som stör mej på det? Haha

Har precis lämnat barn på fsk. Ska slänga på mej mina ögon och sen jobba lite. Lägga påskschema för personalen på jobbet. Jag håller på att lära mej om att kunna bli en MAL (medarbetar ledare) Ska få gå lite kurser och lära mej. Kommer bli kul. Alltid roligt att få klättra uppåt i det man jobbar inom. För min del är ju de inom personlig assistans. På andra jobb kan de ju vara att börja ta större ansvar, bli chef osv. :)

Nej nu blir de fixa mej lite :)
Ciao


Torsdag

Har haft en trevlig dag.

Kom hem från jobbet vid 8. Kom inte till ro så jag kunde inte sova. Började byta allas sängkläder och dammsög hela huset. Tog mej ett bad ;)

Blev ändå inte trött så bestämde mej att åka till en kompis. Vi fikade och besökte en tattuerare som hon ska tatueras av imorgon. Hon ska göra 3 fjärilar som klättrar från hennes ärr under naveln upp och ut från sidan av midjan. Fjärilarna representerar hennes tre barn. Varav fjärilarnas riktning och själva symbolen för att gör de på ärren är ett bevis för styrka och att hon blivit frisk från sin livmodercancer. Så himla skönt. Jätte bra val tycker jag.
Så imorgon efter jag har jobbat lite så ska jag med henne och hålla handen ;) kommer gå kanoners.

Just nu sitter jag med mitt te och bara myser. Har dock så himla ont i min käke (mina visdomständer strular) sist för 3 år sen, fick jag såhär då var jag tvungen att gå till tandis och få penicillin. Deras råd då var att dra ut dom då dom ev kommer strula i framtiden. som dom gör nu igen. Men aldrig. Fy! Någon som vet hur de fungerar. Hon pratade om att dela tanden osv. :/


Scandal

Någon som följt den serien på kanal 5? Super bra. Ikväll var de säsongs avslutning. Hatar de! Måste se fortsättningen sen.. Någon som vet när den börjar igen?


Skärholmen

Farligt att åka iväg med kusinen när hon ska uträtta ärenden. Jag skulle iofs köpa presenter till helgens kalas barn. Dock slank de visst ner en del mer mot vad jag skulle dit för.

Tur är det inte finns cubus och Gina tricot i södertälje för då hade min garderob vart mer än överfull ;)

Nu är vi ialf på hemgång, sitter i bilen. Börjar jobba kl 16. Är verkligen jätte trött. Leo har vaknat kl 5, två dagar i rad nu.

(Håret idag fick oxå komma med på kort)


Kl 5

Det är ju inte så att man hoppar upp med glädje när ens barn vaknar kl 5 på en ledig dag utan dagis. Nä fy.. Riktigt trött! Hur ska jag orka med den här dagen?

Idag är tanken att jag och barnen ska besöka en barndoms kompis i södertälje. :) Ska bli roligt, vi ses inte så ofta.

Vad gör ni idag?

Jag och Leo i pyjamas utstyrseln


Ikea

Jag och min kompis åkte iväg till Ikea idag. Inga barn och inga karlar tog vi med oss. ;)
Gick utav bara farten i plånboken. Men jag köpte bara behöver saker. Tittade på tv-bänk men attans, hade tittat på en som sambon ville ha. Men den var rena besvikelsen, så de blir att titta vidare. Den vi har idag är vi nöjda med. Skulle bara behöva en låda till så vi kan packa upp våran sista kartong med innehållet av filmer.
Så vi behöver en ny tv-bänk.

Har ni några tips?

Köpte den traditionella expedithyllan i ett barnrum. Köpte till Williams rum. En 4x4 i vit. Så kommer tvn upp lite i hans rum också. Kan berätta att den vart påväg ner i backen några gånger. Så nu blir de ändring på de då den ska stå uppe på :D

Sen köpte jag den sista delen av våran sideboard i serien bestå på Ikea i högglans vit. Det är för förvaringens skull som vi köpte den. :)

Bilen var ialf fullproppad som ni ser ;)

(Min kompis fick följa med på en bild)
Sideboarden står mot väggen som går mot köket. Ska ta bättre bilder när det är fixat :)


Badrums skåp

Idag när min mosters man var förbi så fick hjälp av honom att få upp vårt badrumsskåp. :) han är elektriker så det passade perfekt då elen behövdes kopplas om eftersom det är en spott i vårt nya skåp. Dessutom kopplade han in en eldosa som sitter i skåpet, så vi kan föna håret osv. Snyggare att ha kontakten inbyggd än en dosa på väggen. Super nöjd blev jag :)

Visst blev de bra?


Badkar

Tog mej ett bad såhär på morgon kvisten. Så himla skönt. Men samtidigt är de omständigt och jobbigt när man bara ska duscha snabbt osv.. Önskar att jag kunde ha båda två. Men de går ju inte. Får se hur vi gör i framtiden. Om man sätter upp en glas-dusch-vägg och behåller badkaret el om de blir bara dusch hörna.

Vid 11 kommer en bekant som ev ska köpa våran ek malm byrå. Skönt att bli av med den då vi ska köpa en till sidebord som ska stå där byrån står idag.
Sen runt 12 kommer mamma m fam + min moster och hennes man. Tänkte bjuda på en gofika då dom hjälpte oss att städa gamla lgh :)

Så ska snart gå ur badet och ställa mej och baka lite ;) jag tycker själv om att bli bjuden på hembakat så jag kör på de idag ;)

Ikväll blir de jobba extra. Men de gör inget, jag är ju ledig imorgon :D

Vad gör ni idag?


Älskar't

Slurp sa det. Oj vad gott. Ska ni se mellon ikväll? Jag ska inviga kvällen med tv och allt framför melodifestivalen :)


Vårat kök

Tänkte lägga upp lite bilder på vårat kök. Dock inte köksluckor osv. Vi har inte fått upp vårt kakel ännu. Men på vårt matbord och lite så.

Sen en liten vy från kök in till vardagsrum. Som senare kommer bli vardagsrum/matsalsrum


Rekomenderar

Klickade hem lite kläder till William förra veckan. Det behövdes verkligen. Och fick syn på jeans till sjukt bra pris. Jag har sååå svårt med jeans osv. Hämtade paketet idag som hade kommit.

Om jag är nöjd? Jag är jätte nöjd. Vilka sköna och snygga Jeans. Dagen wow för 100 kr :D lycklig är jag.
Lycklig är nog sonen som fick 5 par byxor och 2 tröjor. Sen fick båda barnen ett par vår/höst skor.

Visst är dom snygga?


På bättringsvägen

Leos feber har försvunnit. =) Det var på tiden. usch vad han har vart hängig och inte ätit. Dock äter han fortf inte så bra, men han slipper ialf febern och slö-heten. Nu hoppas vi på att snoret och hostan kan försvinna, från oss alla.
Man blir ju så less på att vara sjuk.

Något mer som är positvt är att en kille från telia var här idag och fixade så vi fick tv-kanaler. Äntligen efter 3 veckor utan. Så nu vet ni vad vi kommer göra i helgen, se på tv ;)



Jag ska jobba ikväll och inatt. Hoppas på en lugn kväll, känner att jag börjar få migrän =( 

vad gör ni idag?
 

Alla <3-s dag

Dagen går i kärlekens tecken. Så jag vill passa på att tacka min fina familj, mina underbara vänner att ni stöttar oss/mej. Att ni finns där när man behöver en arm att gråta mot.
Sen vill jag självklart tacka er läsare att ni tittar in och är så nyfikna. Det gör att man vill fortsätta skriva och inspirera vidare :)


Förkylning

Den går mej på nerverna. Jag runt och är så tung i huvudet och ingen ork till något. Och hostan gör inte saken bättre. Jag skriver när jag har lite mer ork och något roligt att berätta. ;)


Fettisdagen

Tänkte inte vara sämre än någon annan. ;)


Snor snor snor

Kom hem i morse och bytte av sambon. Han körde äldsta sonen till fsk och sen åkte han och jobbade. Jag och Leo tog ett bad. Mera plaska än njuta men vad gör de. :P

Jag och Leo åkte in till södertälje och köpte lite kläder till William dom växer så det knakar. Min 4 åring har 122 i kläder. Snacka om att gå i sin fars fotspår.
Gick även in i en inredningsbutik som brukar ha så himla fina saker. Även denna gång så hittade jag fina natt/fönster lampor till barnens rum.

Fina?


Riktigt trött

Är inte alls helt kry. Har en ömmande hals och fryser till och från.
Men på jobbet är man. Leo blir hemma imorgon med. Får se när jag ska hinna sova. Jag och sambon byter bara plats så när jag slutar kan han åka och jobba.

Vet inte alls hur veckan ser ut förutom jobb. Letar beståmöbler från Ikea för fullt. Kan inte bestämma mej till 100 % hur jag vill att dom ska falla in. Jag vill inte köpa ngt bara för att. Not My thing. Så jag letar och finular ;)

Förresten i fredags hade vi middag med våra grannar. Super trevligt. Så himla mysiga och enkla människor. Precis så det klaffar! Underbart. Dom hade med sej en blomma till oss. Det är en uteblomma som ska planteras ute till våren. Men just nu pryder den vårat köksbord. Just nu kommer jag inte alls ihåg vad den heter. Men fin är den. Visst?


Sjukstuga

Igår innan vi skulle vi intervjuade så fick Leo feber. Ända sen dess har den stigit i seg takt. Och idag så är den uppe i nästan 40 grader :(

Ikväll ska jag jobba. Så kan skriva lite mer då. Men då vet ni varför jag är dålig på att uppdatera.


Väntar

Nyss ätit lunch. När jag kom hem i morse så satte vi igång att måla barnens väggar. Så dom fick lite färg på dom. Nu är det färdigt.

Nu inväntar vi tjejen som ska komma och intervjua oss. :) hoppas det går bra ;)

Den ena bilden är en före bild i Leos rum. Sen efter bilder


Jobb lördag

Var iväg på förmiddagen och köpte målarfärg till båda barnens rum. Leos fondvägg ska gå i grönt. Williams i blått.
Påbörjar nog målandet imorgon (om jag orkar)

Har vart så himla trött och haft ont i kroppen idag. Så om jag mår bättre imorgon så börjar vi.

Kl 13,30 imorgon kommer en tjej hem till oss och intervjuar oss. Tar lite kort osv.. Får se hur det går ;) och i vilken tidning vi hamnar i haha.

Just nu är jag på jobbet. Min brukare tittar på hockey för fullt. Det är kul då jag också kan titta lite då.
Man får passa på eftersom vi fortf inte fått igång våra tvkanaler hemma. Sen ikväll är det väl melodifestivalen så då får man snegla på det i den mån det går ;)

När jag åkte hemifrån idag så höll sambon på att sätta upp spegeln i hallen. Svor och var lite irriterad på att det var så svårt att få upp spegeln rakt utan att förstöra väggen med flera hål. Får se imorgon bitti hur det gick.

Vad gör ni idag?

Bilden tagen imorse då hela familjen förutom jag dammsög. Såg så roligt ut när till och med hundarna hakade på dammsugandet


Vår hall


Våran matta

Som jag berättade ju här om dagen att jag hade köpt min vardagsrums matta som jag är så himla nöjd med. Tänkte visa hur den ser ut och hur det blev med den i vårat vardagsrum =)

 


Den ser mer gräddig ut på bilden tycker jag. men det är i gråa och vita nyanser och detaljer. 
 
 


Det kommer se ännu bättre ut när vi har nytt vardagsrumsbord och tvbänk. =) 

Ikväll kommer vi få besök av grannar som vi ska bjuda på middag. Barnen ska få busa och äta fredagsmys. Hoppas på en trevlig kväll. Sitter i valet och kvalet om jag ska fixa min naglar idag eller inte. Orkar jag? det tar ju ändå 4 h att göra på sej själv. 
Ska hinna åka till Ica maxi och handla också. Hinner jag, det är frågan?
 
Vad gör ni i helgen?
Jag ska jobba imorgon kväll och natt så ikväll ska jag passa på att njuta av en ledig fredag i vårat hus med middagsgäster för första gången här. Och att allt är löst med avloppet osv. =) yeay



Tiden sprang iväg

Gick av i morse och bilen var dränkt med snö. Blää..

Hade intervju imorse kl 10. Sen kl 14 var de möte. Fullt upp. Där efter hämtades barnen och tillagning av middag.

Nu blir de sova. Sjukt trött. Natti natti


Sova

Det är ju dumt när man ska jobba 16 h pass? :P

Fick ett ryck och åkte iväg och köpte spegeln som vi ska ha i hallen. Älskar ramen och att den är bred och hög.
Vilan sätta upp den så sambon kan se sej själv utan att böja sej ;) (han är nästan 2 meter) lite längd skillnad på oss så den här blir perfekt. Självklart tar jag och visar er när den kommit på plats. :)

Det jobbigaste var att innan jag hämtade spegeln var att jag hade vart på ÖB och rusta innan. Så det var 3 påsar + en matta på 2 meter också i bilen. Fick klämma bort hundgallret och sen in med spegeln. Det var på håret får jag säga ;)

Mattan jag köpte är jag sååå nöjd med. Dessutom på rea. Hur bra är inte de? Bild kommer vid ett annat tillfälle.

Är nu på jobbet. Går som sagt av 8 imorgon bitti. Kl 10 imorgon ska jag hålla i ett litet möte och sen vid 14 är de dax för personalmöte. Om jag kommer vara trött? Äh jag är ju superwoman! ;)


Onsdag

Idag vankas det sömn och jobb 16-08.

Sambon försökte installera tv:n igår. Det gick åt pipan. Ringde Telia där dom skulle ge instruktioner via telefon. Funkade inte ändå. Så nu ska Telia felsöka allt och sen höra av sej senast På fredag. Hoppas på att kunna se på tv till helgen.

Saknar en spegel till hallen. Så ska titta runt lite på nätet och se om något faller mej i smaken :) några tips?


Fixat

Nu är avloppet fixat. :) känns så himla underbart! Vi firade med tacos och att barnen fick bada. Två super glada barn och två jätte lättade föräldrar.

Nu har vi haft besök av min mamma med familj. Fick inflyttningspresent och vi fikade.

Sambon håller på att installera tv:n så vi får tv kanaler då jag var iväg och köpte ruckon idag på fm (trådlösa mottagare och sändare) så nu hoppas vi att vi kan få se på tv igen. 2 v sedan sist.


Hål

Spillen i grunden låg i fel lutning, rören från avlopp och vatten var inte ens ihop kopplade med rören som går utanför huset. Fullt med sten i hela rören. Nu ska dom börja gräva för att få fram alla ändar och sen koppla samman (Rätt) igen. Som det ska vara.

Det konstiga är att dom som gjort de här har inte den blekaste aning om hur dom har gjort eller hur de kommer sej att rören inte ens är ihop kopplade. :S
Dags att byta yrke tror jag!

Håller tummarna att dom hinner fixa det här idag.

Såhär ser de ut just nu vid vårat hus.


Jobbar för fullt

Nu är alla på plats för att kunna börja suga ut allt vatten i rören och sen gräva upp rören. Hoppas allt går vägen nu


I morgon bitti

Då kommer dom att börja gräva och se vart felet ligger. Sugbilen kommer också. Hoppas barnen vill vara samarbetsvilliga och inte vara i vägen allt för mycket :)

Nu ska det väl ändå lösa sej? Visst?

åter igen

Nu har vi STOPP I AVLOPPET IGEN!

Är så fruktansvärt less på det här. Imorgon är ju tanken att barnen ska vara hemma med mej, det går ju inte utan fungerande toa, vatten osv. Sambon tror sej veta vad felet är. Röret är troligen av i singlet utanför huset (troligen) + att han har hittat en blått lock som någon satt fast för ett annat rör. Jag förstår ingenting. Den ända lösningen nu är väl att gräva upp marken utanför för att kunna se mer. :(

Jag försöker se ljuset i tunneln men va f*n. Det här känns som dom värsta dagarna men samtidigt bästa dagarna i mitt liv. Man vill ju kunna njuta men likförbaskat går de ju inte. Fy. Frågan återstår nu, vart ska vi bo tills allt är fixat?
 
Våran KA skulle skicka iväg papprena till kommunen idag. Hoppas han gör de. Ska ringa kommunen imorgon och se om dom kommit fram. Annars blir de jaga han igen. fan va less jag är på allt just nu. 

Någon som har tips på ngt som piggar upp i dessa situationer?
 
 

Nya lampan

Gud vad jag älskar min nya lampor. Den ger ett sånt häftigt mönster på väggarna när man har på lampan på kvällen. Sen passar den perfekt in under dagen då den är i samma mönster som tapeten. Åh nöjd tjej.


Våran lilla toa

Här kommer 2 bilder på våran lilla toa.


Nya grannar

Idag håller dom på att sätta upp grannhuset. Ser så häftigt. Tänk att för drygt 1 1/2 mån var vi dom som stod förväntansfulla och tittade på när vårat hus kom på plats. Nu hoppas vi på att våra nya grannar är trevliga :)


Detta avlopp. Irritations inlägg

Gör mej f*n galen. Sambon har filmat rören. Man kan inte se något då det ligger fullt med papper, vatten och ja annat äckligt. Dvs det börjar bli stopp igen.
Vi står här och vet ingenting. Ingenting!

Som grädden på moset. Kommunen ringde oss och berättade att våran KA ej skickat in alla papper som dom behöver. Så egentligen skulle vi inte ha fått flyttat in. Varför händer detta mej? Varför tillsätter man sej jobb som man inte är kapabel till att utföra? Ringer man så skiter han i att svara! Jag är så sur och arg. Fasiken asså, att man inte bara kan få njuta. Vi har f*n lagt sjukt mycket pengar på det här och så händer de här.! Gah!

Vad ska vi göra? Blir knäpp!


Shopping

Idag har vi vart i kungens kurva. Hann med ett besök på Ikea och Mio. Hittade lite av det som vi var i behov av. Dock inte lamporna till barnens rum. Letar och letar men inget faller mej i smaken. Kräsen? Ja lite kanske.

Idag har William 2 expedit hyllor svartbruna. En med 8 fack och 1 med 4 fack. Ska byta ut dom mot en stor med 4x4 i vitt. Köpte 8 nya korgar till han i svart. Idag har han vävda korgar men dom är inte lika bra när man ska ha barnleksaker i dom. Men fina är dom.

På mio handlade vi lampor till kök och vardagsrummet. Var helt inne på att köpa dom maskrosramporna från ikea och ha två i vardagsrummet. Men nu hittade jag några andra jag fastnade för. Kunde inte slita mej så de blev 3 lika dana i silvergrå färg. Passar perfekt i köket då kaklet kommer vara grå. Och tapeten vardagsrummet går i grå och silver. :) köpte även 2 tavlor som ska sättas upp på våran lilla toa. Bilder kommer snart.

Nu sitter jag på jobbet, fick hoppa in extra. Första passet på några dagar. Känns lite skönt att komma hit och få rensa huvudet lite från alla måsten hemma. ;)

Här kommer bild på lampan jag köpte ( eller lamporna blev det) men det här kökslampan. Hiss el diss?


Lördag

Kalas har vi vart på idag. Min mammas sambos mamma fyllde 75 år så vi har var där och det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta. Trodde att jag skulle spricka. Men trevligt var de. Men ack vad trött man blev.

Nu är jag hemma. Barnen somnade i bilen så sambon tog med sej dom i bilen och åkte till jobbet. Han skulle hämta filmutrustning. Han ska filma rören idag el imorgon.

Entreprenören kommer senare och ska sätta upp rören i grunden så dom får bättre lutning från huset. Så hoppas vi att sambon kan se om de är fel på rören och att entreprenören blir klar med rören. :)

Vad gör ni idag??

Jag fixade håret idag för omväxling. En snabb inbakad som är flätad från ena sidan till den andra. Vad tycks?


Till malin

Här kommer bilden som utlovades på vårat rökta ek golv.

Lite ovis bild då det är ganska mörkt i huset och vi har inte fått upp så mycket lampor ännu. Men hoppas du kan se på ett ungefär :) skuggan på bilden får du tänka bort. ;)




Som finast

Tulpanerna är som finast när dom precis börjat öppnat sej lite. Visst?


Fredag

Ni vet ju vad det betyder.. Min karl kommer hem. =) Ikväll blir de inte många knop sålänge vi inte får stopp igen. Tänkte mysa i soffan med familjen med popcorn och jordnötter. Den ni ;)
 
Angående igår med avloppet.
Entreprenören var här på eftermiddagen och skulle rätta till rören i grunden då han trodde de var där felet låg. När han hade fixat de så sa han åt mej att köra en tvättmaskin så jag fick se att det var fixat. Okej tänkte jag. Men jag gjorde som han sa så jag satte igång en maskin (har berg av tvätt då vi ej kunnat tvätta sen i torsdags förra veckan.)
När tvätten var i maskinen och allt var igång passade jag på att byta pjamas på barnen och Leo fick gå och sova. Medans jag har Leo i famnen så hör jag hur de bubblar i badrummet i avloppet. Jag lägger i från mej honom till hans säng då han hade somnat på 5 röda sekunder.
Vad får jag se? Jo vatten på hela badrumsgolvet. Hjälp tänkte jag. Jag stod och tittade en stund och såg att de var på väg och stiga ännu mer från brunnen. Jag springer iväg till tvättstugan och tänker stänga av tvättmaskinen. Får då se att hela tvättstuge golvet är fullt med avloppsvatten. Jag stänger av maskinen och ringer entrepenören i ren panik.
Han kommer på 2 minuter (han bor inom samma område som vi). Han går ner i grunden och slår lite på rören och ser om de tänker rinna ner igen. Men icke. Han går ut och drar in rensslang i rören uifrån in till huset. men han får ej tag i stoppet. Medans han håller på att leta felet ringer jag min kusin som inte bor mer en ett stenkast från oss. Hon kommer på en ggn. Hon och jag hjälps åt att ösa med muggar i en större hink som vi sedan tappar ut ute. Tror vi kom upp i 5-6 hinkar. Nu var ialf vattnet borta men problemet återstod ju. Vi kunde ej använda eller spola det minsta i varken toan eller kök eller något. Så jag bad entreprenören att ringa en akut jourbil som fick komma och spola i rören. Efter mycket om och men får vi tag i en bil som kom vid 20.30 ca igår. 
Han spolar och spolar, jätte svårt att hitta felet sa han. Men efter 2 h så fick han bort proppen som stoppade upp allt. Men han sa de innan han skulle åka att han absolut inte var nöjd. 
Han vill att jag och sambon ska filma rören så fort som möjligt så vi kunde se vad de är som är fel. Då spolkillen tyckte att han uppfattade de som att rören ligger fel. Han kan inte köra in sina slangar som han skulle osv. 
Så det blir till att filma rören idag hoppas jag.
Nu är ialf problemet löst för stunden. Jag får duscha och tvätta osv. Men problemet kan ju komma återigen. 
 
Jag får ialf hem min karl idag och de gör så att jag kan slappna av lite, att vi kan dela på ansvaret om de börjar komma vatten igen. Usch dessa dagar har nästan gett mej magsår. =( 
 
Var de ingen som hade koll på vart man kunde köpa en fin skänk/sideboard? 

Har ni vart i denna mysiga butik med namn Mångfaldenshus någon gång? Klicka på namnet så kommer du till deras hemsida. Dom har jätte fin inredning och en bra resturang utanför. Ett tips för dej som besöker Nykvarn ;)
 
Vad gör ni denna fredag?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu